Verdensfirer Ruud slet mye i åpningssettet mot chileneren (ranket som nummer 97 i verden) som brøt i to games. Nordmannen hevet seg i andre sett, og momentumet snudde. Det lå an til å gå mot et tredje sett, men Garín var overlegen i tie-breaket med sifrene 7–2.

Indian Wells, kjent som «den femte Grand Slam», blir dermed den åttende strake utslagsturneringen hvor Ruud ikke har vunnet to kamper. 24-åringen har ikke gjort det siden US Open i fjor høst, hvor han kom til finalen mot Carlos Alcaraz.

Etter en svak åpning i første sett, viste den norske 24-åringen sterk mentalitet da han etter hvert snudde til ledelse i det andre settet. Ruud viste også frem en rekke lekre detaljer under press:

Garín tok til slutt sin tredje seier over Ruud i innbyrdes oppgjør, hvor nordmannen kun har vunnet én gang. Chileneren slo Ruud i nordmannens første ATP-finale tilbake i 2019.

Ruud røk også ut i tredje runde av storturneringen i fjor. Den gang ble Snarøya-gutten slått ut av Nick Kyrgios.

Ruud var tredjeseedet i Indian Wells, og var dermed direkte kvalifisert til andre runde. Der var det norske tennisesset overlegen mot argentinske Diego Schwartzman med sifrene 6–2, 6–3.

Nå er Ruud ute av både single- og doubleturneringen i California, etter at nordmannen og østerrikske Dominic Thiem tapte for Kroatia-duoen Mate Pavic og Nikola Mektic.