Da sluttsignalet gikk serverte publikum en tre-fire sekunder lang pipekonsert.

For prestasjonen var totalt sett ikke spesielt god og fikk TV 2s eksperter til å felle en brutal dom over Maalens debut allerede etter 70 minutter.

– Det er ikke langt unna årsverste av Rosenborg det her, sa Yaw Amankwah i kanalens FotballXtra-studio.

Kollega Jesper Mathisen fulgte opp:

– Dette er årsverste, slo han fast.

Maalen er helt enig med TV 2-eksperten.

– Det stemmer jo, det. Det var årsverste av Rosenborg i dag. Vi spiller en forferdelig kamp. Dessverre har vi gjort mange endringer på én gang og gamblet. Det må jeg ta ansvaret for, men vi kan ikke gjøre annet enn å jobbe på videre og fokusere på arbeidsoppgavene, sier Svein Maalen til VG.

– Det er veldig frustrerende og skuffende. Først og fremst er jeg skuffet over angrepsspillet, for vi får til knapt tre pasninger på rad. Det er ingen rytme og vi skaper for lite. Det fører igjen til at vi får stygge brudd imot og sprekker opp. Det så veldig dumt ut, fortsetter RBK-vikaren.

Det var en horribel førsteomgang som la grunnlaget for det overraskende resultatet på Lerkendal søndag kveld.

Trønderne hevet seg noe etter pause, men evnet ikke å sette kjempesjanser i mål. Samtidig var det også et under at ikke Sarpsborg 08 scoret i andre enden de siste 45 minuttene, heller. Dermed endte det med 0–3-tap i Svein Maalens debut.

Det var trolig ikke mange av de fremmøtte fra hverken supportergruppen «Kjernen» eller den jevne trønder på Lerkendal som så for seg en slik start under den nye Rosenborg-treneren.

Positiviteten har nemlig vært til å ta og føle siden Maalen overtok RBK-skuta etter Kjetil Rekdal.

Én uke har han hatt på å forberede laget på et nytt system. Rosenborg skal tilbake til 4-3-3, som i Nils Arne Eggen-tiden, og budskapet har vært at de skal spille offensiv og angrepsvillig fotball.

Rosenborg-spiss Ole Sæter var tilbake på banen for første gang siden november i fjor da han kom inn etter pause. Han så dermed lagkameratenes marerittomgang fra benken.

– Det er tungt å svelge denne, men vi ser fremover og ser at fremtiden er lys, sier Sæter til VG.

– Vi har en lang vei å gå, men når vi får kjørt inn det systemet her så er jeg ikke i tvil om at dette kommer til å gå bra, legger han til.

Men det var gjestene fra Sarpsborg som produserte kampens to første sjanser. Så kom målene.

I det 21. minutt kom det første, da Mikkel Maigaard ekspederte et nydelig Jeppe Andersen-innlegg kontant i mål bak RBK-sisteskanse André Hansen.

Bortelaget fortsatte å male på og bare tre minutter senere satt gjestenes andre. Eirik Wichne fyrte av fra distanse, ballen gikk via beinet til Ulrik Yttergård Jenssen og videre i en spesiell bue over Hansen til 0–2.

Da Kristian Fardal Opseth på egen hånd skaffet frispark på overtid av første omgang, og senere prikket frisparket rett i krysset selv, var krisestemningen et faktum på Lerkendal.

TV 2s eksperter kalte omgangen katastrofal. Publikum pep på laget da de ruslet inn til pause.

Trønderne hevet seg noe etter hvilen, noterte seg for fire store sjanser og burde klart å redusere.

I andre enden var ikke Sarpsborg noe dårligere. Gjestene rullet også opp det ene farlige angrepet etter det andre. Det var nærmest et under at de ikke scoret flere.

Men det ble ingen flere scoringer på Lerkendal og det endte med 0-3-tap i Svein Maalens debut som Rosenborg-trener.