Det franske hovedstadslaget er soleklart hardest straffet (se faktaboks) og må ut med rundt 100 millioner kroner i bot uansett – men opp mot 650 millioner kroner om de ikke følger vilkårene i forliket.

I tillegg til PSG er også Inter, Juventus, Roma, Milan, Besiktas og ligarivalene Monaco og Marseille straffet for å ha brukt for mye penger i forhold til inntjeningen siden 2018.

Les mer om FFP her: Interne e-poster avslører hvordan PSG og Manchester City lurte fotballverden

Det melder Det europeiske fotballforbundet fredag.

UEFA skriver i en pressemelding at totalt åtte klubber har inngått forlik på totalt mer enn 1,7 milliarder kroner i ulike økonomiske bidrag. 15 prosent av dette er ubetinget og må betales direkte, resten betales i henhold til hvordan klubbene oppfyller kravene i forliket, skriver UEFA.

Videre presiserer de at forliksavtalens rammeverk er identisk for de åtte klubbene, og skriver at forliksperioden strekker seg over tre eller fire år. Alle klubbene har forpliktet seg til å nå det såkalte inntjeningskravet, som grovt forklart vil si at utgiftene ikke kan overgå klubbens kommersielle inntekter.

Klubbene som har inngått treårsavtaler, har forpliktet seg til å oppfylle inntjeningskravene innen 2025/26-sesongen, men også nå umiddelbare årlige mål. Om disse kriteriene oppfylles, vil ytterligere del av den økonomiske sanksjonen kreves inn. I tillegg vil sportslige sanksjoner kunne komme til.

Klubbene med fireårsavtaler har én sesong ekstra til å oppnå inntjeningskravet, men får begrensninger på å registrere spillere i inneværende sesong. Inter og Roma valgte dette forliket.