– Det har ikke vært helt trygt for oss spillere og gå rundt i byen, sier Anders Mol til VG etter semifinaletriumfen over den østerrikske duoen.

I disse dager spiller den norske sandvolleyduoen turnering i Cape Town i Sør-Afrika. Men det er ikke kun fryd og gammen. Flere trenere og spillere har blitt utsatt for ran like utenfor hotellet i Cape Town, og turneringslederen har måttet ta grep.

– Vi blir forflyttet i en shuttle. Shuttlen venter fem meter utenfor hotelldøren. Vi må nesten springe inn i shuttlen for å ikke bli ranet, hevder Mol.

– Det har vært et par episoder der de (ranerne) har tatt fra mobil, sekker kameraer, klokker og smykker. Flere spillere og trenere har blitt ranet. Vi hopper inn i shuttle. Det er ganske sykt, fortsetter mannen fra Strandvik.

– Du får jo skrekken

Mol forteller at Sveriges trener er blant dem som har blitt ranet. Det bekrefter også Iver Horrem i volleyballforbundet til VG. Søndag møter Mol og Sørum svenske David Åhman og Jonatan Hellvig til finale i turneringen.

Etter de sikret finaleplassen lørdag kveld, forteller de til VG over telefon at de er bekymret:

– De holder til utenfor hotellet og venter på at folk skal komme ut. Du må passe på ting hele tiden og passe på at du ikke er alene. Det er 400 meter fra banen til hotellet og likevel kan vi ikke gå. Det er sykt, sier Christian Sørum.

Begge understreker at selv om ransbølgen er ubehagelig, klarer de å slappe av.

– Jeg føler det har gått bra for vår del. Vi er flinke til å leve i nuet og tenke på det vi skal, sier Sørum.

Anders Mol sier han vanligvis ville ha vlogget under vanlige omstendigheter, men på grunn av ransbølgen legger han fra seg kamerautstyret på hotellet.

– Du får jo skrekken da, når du hører gode venner blir ranet rett på utsiden av hotellet.

Sikret finaleplass

Fra første slag på ballen i semifinalen lørdag var det ikke noe tvil for publikumet i Cape Town hvilken duo som skulle til finale. Anders Mol og Christian Sørum var overlegne og taklet vindforholdene best – noe som østerrikerne Robin Seidl og Philipp Waller åpenbart slet med.

De regjerende OL-mesterne hadde full kontroll gjennom det første settet og vant 21–11.

I det andre settet tilpasset østerrikerne forholdene seg betraktelig bedre og de hang vesentlig mer med i det andre settet – helt frem til da nordmennene ledet 13–12. Da ble nivåforskjellen for stor igjen, og i en meget kontrollert kamp tok nordmennene det andre settet òg med sifrene 21–18.

Søndag møter det norske paret David Åhman og Jonatan Hellvig fra Sverige i finalen. Mol og Sørum tapte for svenskene i EM-semifinalen tidligere i år.

Mol og Sørum tok OL-gull i Tokyo forrige sesong, har en rekke seire på verdensserien og er ranket som det beste laget i verden.

Turneringen sendes på Viaplay.

Tidligere i turneringen vant duoen den helnorske duellen mot Mathias Berntsen og Henrik Mol: