Det er laget hans Bahrain Victorious som fredag bekrefter dødsfallet i en pressemelding.

– Hele vårt lag er sjokkerte av denne tragiske ulykken. Våre tanker går til Ginos familie og kjære i denne utrolig tøffe tiden, skriver Bahrain Victorious.

MISTET LIVET: Gino Mäder, her fra en konkurranse i 2021. Foto: LUCA BETTINI / AFP / NTB

Gino Mäder mistet livet etter ulykken under sjette etappe av sykkelrittet Sveits rundt torsdag. Avslutningen på etappen gikk over en bratt stigning med en påfølgende bratt utforkjøring inn mot mål. På vei ned fra toppen veltet Bahrain-Victorious-syklisten Mäder stygt.

Gino Mäder måtte gjenopplives etter ulykken og ble fraktet til sykehus i Chur i luftbalanse, men døde senere av skadene. Sveitseren ble nummer fem i klassikeren Paris-Nice senest i våres. Han ble nummer fem i Spania rundt i 2021. Han har vunnet en etappe i prestisjefylte Giro d´Italia.

Foto: SWpix/Zac Williams / EPA / NTB

– Hans talent, dedikasjon og entusiasme var en inspirasjon for oss alle. Ikke bare var han en ekstremt talentfull syklist, men også en herlig person, sier lagleder Milan Erzen.

Edvald Boasson Hagen var lagkamerat med Mäder tidligere og uttrykker sorg etter beskjeden fredag.

– Det er veldig tragisk å høre. Jeg er i sjokk av beskjeden. Han var en veldig god lagkamerat på sykkelen, og en hyggelig og ung person som har mistet livet altfor tidlig. Jeg tenker på familien hans, sier Boasson Hagen til VG.

Han beskriver sveitseren slik som person:

– Han var en snill, hyggelig og ung person som var fersk i sykkelsporten da jeg var på lag med ham. Jeg har bare fine ting å si om ham, sier Boasson Hagen.

– Det er dessverre tragisk at slike ting kan skje i sykkelritt, men det er dessverre en del av risikoen.

Det blir ikke gjennomført noen ordinær etappe i sykkelrittet Tour de Suisse fredag etter Gino Mäders bortgang, opplyser arrangøren til dansk TV 2. Rytterne som deltar skal sykle sammen til mål for å sørge over konkurrentens tragiske bortgang.

Geraint Thomas, tidligere OL-mester som har tre etappeseirer i Tour de France, er også i sjokk.

– Jeg kan ikke tro det jeg leser. En så trist dag. Tanker til alle som kjente og elsket Gino, skriver Thomas på Twitter.

Ineos-rytteren Magnus Sheffield var også involvert i velten torsdag, men var ved bevissthet da rittlegen kom til stedet. Sheffield ble likevel fraktet til sykehus og brøt rittet.