Khatsjanov overrasket og slo Nick Kyrgios 3–2 i sett i kvartfinalen i Grand Slam-turneringen i New York. Kampen ble avsluttet rett før 07.00 norsk tid.

– En crazy kamp, sier russeren i et intervju med arrangøren etter å ha vunnet dramaet over tre timer og 39 minutter.

– Jeg er virkelig stolt av meg selv. Jeg var fokusert fra start til slutt og jeg vant.

Khatsjanov fikk så spørsmål om semifinalen mot Ruud.

– Jeg ønsker å vinne den. Desto lenger du går desto høyere blir forventningene. Jeg er kommet til semifinalen for første gang og har ingen ting å tape, mener 26-åringen som er nummer 31 på verdensrankingen.

Ruud vant det eneste tidligere møtet med russeren. De møttes på grus i første runde av ATP 1000-turneringen i Roma i 2020 og nordmannen gikk videre med 6–3, 3–6, 6–1 over den høyrehendte motstanderen med stor rekkevidde. Khatsjanov er 198 cm høy.

UTSLÅTT: Nick Kyrgios var kanskje den største favoritten av de gjenværende i US Open. Men nå er australieren utslått. Foto: ELSA / AFP

Ruud spilte først av de åtte i kvartfinalen og får dermed ekstra hvile før møtet med Khatsjanov.

– Jeg får mer hvile enn motstanderen, jeg er fornøyd med at jeg har fått spille tidlig. Nå skal jeg bruke onsdagen til å trene, sa Ruud til NTB. De to semifinalene planlegges spilt fredag kl. 21.00 og kl. 01.00 natt til lørdag. Trolig spilles nordmannens semifinale først.

Torsdag spilles de to siste kvartfinalene: Andrei Rublev – Frances Tiafoe og Jannik Sinner – Carlos Alcaraz.

Ruud spilte finalen i French Open, men resten av semifinalistene i US Open vil være debutanter i en Grand Slam-finale. Det skal ikke skjedd på 16 år.

I tidligkampen tirsdag imponerte 23-åringen Ruud i sin kvartfinale da han slo italieneren Matteo Berrettini i tre strake sett i Arthur Ashe-arenaen.

– Det var den beste kampen i turneringen for min del. De første to settene var nærmest feilfrie, og i tredje sett klarte jeg å snu det på en eller annen måte, sa Ruud til NTB etter at han hentet opp Berrettinis ledelse og vant i tiebreak.

I tillegg til en finaleplass for Ruud i US Open, lurer muligheten for å avslutte turneringen på toppen av verdensrankingen. Det skjer om han tar seg til finalen og motstanderen ikke er spanske Carlos Alcaraz.

– Det kommer nærmere og nærmere og det vil nok være litt mer i bakhodet nå. Men først og fremst vil jeg gjøre et godt resultat, sa til Ruud til NTB etter seieren over Berrettini.

PS: Ruuds kamper i US Open sendes på Eurosport Norge og Discovery+.