– Dessverre var de bedre både defensivt og offensivt i dag. Et veldig bra fotballag. Vi klarer ikke ta hånd om ballen når vi først har den, sier Molde-angriper Veton Berisha til Viaplay.

– Vi klarer ikke å få trøkk på de og være gode nok med ball.

Molde hadde reist den lange veien til Baku for Europa League-åpningen, i landet som er i konflikt og uro med nabolandet Armenia.

Det var også en lang vei frem til Qarabag-målet på den ovale friidrettsarenaen.

Bare tilfeldigheter og en god Molde-keeper i Jacob Karlstrøm gjorde at det ikke var stygge sifre.

– Jeg føler vi slet hele kampen. Merkelig balltap. Det var ikke noe god følelse selv om vi tapte bare 0–1. Det føltes ut som det var mer. Vi var ikke i nærheten av noe som helst, sier Martin Bjørnbak – en av tre stoppere foran Karlstrøm.

Kampens eneste scoring kom 55 minutter ut i kampen da ingen plukket opp Leandro Andrade i feltet. Han kunne lade kanonen og «endelig» juble for scoring etter sjansesløseri fra hjemmelaget.

Lagene er også i gruppe med Bayer Leverkusen og BK Häcken. Leverkusen vant 4–0 over Per-Mathias Høgmos’ Häcken.

Dermed har Qarabag og Leverkusen tre poeng etter én av seks runder i gruppe H.

IKKE-BESKRIVENDE: Veton Berisha var høytflyvende her, men det gjenspeiler ikke Moldes prestasjon i Baku. Foto: Ehtiram Jabi / AP / NTB

Marginer med og Jacob Karlstrøm var grunnen til at det var målløst til pause.

– Det har vært fryktelig med trafikk for Karlstrøm. De har spilt seg inn i trøbbel, sa Viaplay-ekspert Pål André Helland i pausen.

Molde hadde nemlig mer enn nok de første 45 minuttene med å forsvare seg. Qarabag hadde ballen to tredjedeler av omgangen og skapte et trykk mot Jacob Karlstrøm i Molde-målet.

Og de gangene Molde hadde ballen, skapte de flere sjanser imot på egen hånd. Flere ganger mistet de kula like ved egen sekstenmeter, som Qarabag nesten straffet.

Det enorme trykket i Baku fortsatte etter pausen.

Først gjorde Karlstrøm seg mer enn fortjent til neste månedslønn. Han måtte i aksjon flere ganger, men høydepunktet var da han leverte en fantomredning.

Redningen endte i en corner, men det var på den påfølgende corneren scoringen måtte til slutt komme.

Andreas Hagelskjær stanget unna det første innlegget før ballen havnet hos en umarkert Leandro Andrade, som dunket til på helvolley i det lengste hjørnet. En fullt fortjent scoring.

Det var Qarabag som var nærmere 2–0 enn Molde var 1–1.

Erling Moes mannskap skapte noen småfarligheter, men ikke noe som Qarabag-forsvarerne mister nattesøvnen av.

STORE SJANSER: Qarabag fra Aserbajdsjan var farlig foran mål. Foto: Ehtiram Jabi / AP / NTB