Storebror Ingebrigtsen uttaler seg i et intervju med Athletic Weekly, som først ble gjengitt av Dagbladet.

– Dette året har vært mer stressende enn hva jeg tror er sunt for en toppidrettsutøver. Å stille på startstreken samtidig som han har alt som skjer i og rundt vårt team, pluss å gifte seg og bygge hus. Å ha alt det oppå hverandre er en dårlig idé, innrømmer Ingebrigtsen overfor magasinet.

Intervjuet er gjort i desember. Da ble sesongen avsluttet med EM i terrengløp, uten Jakob Ingebrigtsen på startstreken.

OL-mesteren på 1500 meter har vært gjennom verdensmesterskap, innendørs-EM, bryllup, husbygging og tatt familiekonflikten med pappa og eks-trener Gjert Ingebrigtsen til offentligheten, blant annet gjennom en kronikk i VG.

Under VM i Budapest i sommer ble Jakob Ingebrigtsen syk i forkant av 1500-meteren, der Narve Gilje Nordås ble nummer tre og presset landsmannen på oppløpet.

– Å vinne sølv i Budapest, i den formen han var i, tror jeg ikke irriterer ham noe særlig. Fordi han var ikke i nærheten av sitt beste, mener Henrik Ingebrigtsen – og mener lillebroren var uheldig i sommer.

– Mange har en mening basert på antagelser, og vet ikke hva de snakker om. Det kan være frustrerende. Noen ganger er det umulig å blokke det helt ut, og det er vanskelig å prestere under slike omstendigheter, sier storebror Ingebrigtsen.

Jakob Ingebrigtsen tok to medaljer under fjorårets VM i Ungarn. Etter sølvet på 1500 meter løp han inn til gull på 5000. I EM innendørs i Istanbul tok han gull på 1500 og 3000 meter.

BRYLLUP: Jakob Ingebrigtsen og kona Elisabeth Asserson. Foto: Helge Mikalsen / VG

I september giftet Ingebrigtsen seg med Elisabeth Asserson. I midten av oktober gikk brødrene Ingebrigtsen ut med hvorfor de hadde brutt med faren Gjert som trener etter 2021-sesongen.

I en uttalelse til VG fortalte de om en oppvekst med ubehag, frykt og vold.

Gjert Ingebrigtsen benektet anklagene og beskrev dem som «grunnløse».

I kjølvannet av brødrenes anklager ble det opprettet politisak. I slutten av november ble det kjent at alle Ingebrigtsens syv barn hadde blitt avhørt og fått status som fornærmet i saken.