– Da vi spilte mot Hauge viste han hva han er kapabel til, og vi håpet han skulle fortsette med det for oss. Han kan fortsatt utvikle seg, og vi er veldig fornøyde med det han leverer, sa Milan-trener Stefano Pioli til Sky Sports Italia etter kveldens seier.

Hauge ble byttet ut i 90. minutt, og ruslet av banen etter å ha vært genial og iskald i det som ble den avgjørende situasjonen. Pioli er strålende fornøyd med nysigneringen, men understreker at det fortsatt er «mye å jobbe med» for unggutten som fikk sjansen fra start i Praha.

«Tunnel-dobbel»

– Han er best i én-mot-én-situasjoner, fordi han er raskere med ballen enn uten. Det er mange områder han må jobbe for å bli bedre – som for eksempel offensive bevegelser uten ball, og fokuset defensivt i løpet av en hel kamp. Men vi har sett kvalitetene hans, og er fornøyde med at vi har sikret oss et så interessant prospekt, la han til.

MATCHVINNER: Her setter Jens Petter Hauge inn det som ble kampens eneste mål i Praha. Foto: MICHAL CIZEK / AFP

Den herlige scoringen kom halvveis ut i 1. omgang. Hauge fikk ballen fra Diogo Dalot, så dro han først en frekk tunnel på Tomas Wiesner, tok med seg ballen inn i feltet, og avsluttet lavt i det lengste hjørnet – mellom bena til Martin Vitik og utenfor rekkevidden til keeper Milan Heca.

Iskaldt og elegant, slik han ofte gjorde det for Bodø/Glimt og med en stil som han har klart å ta med seg videre i Milan.

Snytt for straffe

Noen minutter senere var Hauge på farten igjen, og dro en ny tunnel inne i feltet. Denne ganger var Filip Soucek «offeret», og Sparta Praha-spilleren skubbet Hauge i gresset. Dommer Daniel Siebert blåste ikke straffespark i den situasjonen, men det hadde definitivt ikke vært en skandale om han hadde gjort det.

– Det er forkastelig dømming. Forsvarsspilleren ser ikke på ballen en gang. Det er katastrofe at det ikke dømmes straffe for den, sa Erik Huseklepp da han oppsummerte kampen og straffesituasjonen var tema.

Milan kontrollerte greit i den andre omgangen, som først og fremst ble preget av tøffe dueller. Det toppet seg da Dominik Plechaty fikk direkte rødt kort etter en takling på Milan-innbytter Rafael Leao.

Svenske David Moberg Karlsson kunne ødelagt på tampen, men avslutningen fire minutter på overtid ble reddet av Ciprian Tatarusanu.

TREDJE FRA START: Jens Petter Hauge, her i duell med Tomas Wiesner, fikk sin tredje kamp fra start i Europa League for Milan. Foto: Petr David Josek / AP

Milan fikk hjelpen de trengte av Celtic, med Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi fra start. De slo Lille 3–2, og dermed knep det italienske storlaget gruppeseieren. Først og fremst takket være Hauge.

Som forventet fikk han sjansen fra start i Praha, i en kamp der begge lag stilte med reservepreget mannskap. Milan var allerede sikret avansement, og hjemmelaget låst i sin posisjon på tredjeplass.

For Hauge er alle kamper uansett viktige med tanke på å spille seg skikkelig varm i den italienske storklubben. 21-åringen kunne knapt gjort det bedre og har allerede en høy stjerne etter sin imponerende start.

Nå står han med tre mål for Milan i Europa League. De to første kom mot Celtic.

Den tidligere Bodø/Glimt-stjernen har også scoret ett ligamål for Milan, mot Napoli, men foreløpig ikke startet for sin nye klubb i Serie A.

Trener Pioli fikk i kveld flere gode grunner til å bruke nordmannen i startoppstillingen, kanskje allerede i hjemmekampen mot Parma til helgen. Men Hauge løp seg såpass tom at han pådro seg krampe på tampen av kampen, og ble byttet ut i 90. minutt.

PS! Mandag trekkes 16-delsfinalene i Europa League. Som gruppevinner kan Milan endte opp med Molde som motstander, etter at de klarte 2–2 mot Rapid Wien i kveld.