Egner Granerud sier til VG at han kun tror det var forholdene som ødela for ham i den første omgangen.

– Det er ikke et perfekt skihopp, men det er ikke et dårlig skihopp, sier han under en digital pressekonferanse etter rennet.

Landslagstrener Alexander Stöckl kaller det også «umulig» å komme seg langt ned i bakken med de forholdene Egner Granerud hadde.

Langt bedre forhold hadde Kamil Stoch i begge sine hopp, noe som fikk Egner Granerud til å si at han syntes forholdene hadde vært fordelaktige for polakkene så langt i Hoppuka til TV 2 etter rennet.

– Det er nok ikke nødvendigvis det at de har hatt veldig flaks, mer jeg som føler at jeg har hatt uflaks i alle hoppene mine. Hvis de har snitt eller litt over snitt, for eksempel hadde Kubacki veldig gode forhold i sin andre omgang i Garmisch. Det snur for Kamil som siste hopper i dag, sier Egner Granerud.

– Jeg er en blanding av veldig skuffet og veldig forbannet. En av de kjipere dagene jeg har hatt i hoppbakken. Jeg føler at i den bakken her så blir det bare dritt uansett, sier han under pressekonferansen.

Nordmannen hoppet seg opp fra 29. plass til 15. plass i finaleomgangen, men det var ikke nok til å holde følge med suverene Kamil Stoch, som overtok ledelsen i Hoppuka etter en suveren seier i Innsbruck. Mye skal til om han ikke krones som vinner av Hoppuka etter siste renn i Bischofshofen, onsdag 6. januar.

Polakken ledet etter den første omgangen og leverte også det beste hoppet i finaleomgangen, som gjorde at han til slutt vant med så mye som tolv poeng ned til Anze Lanisek og 27,3 poeng foran Egner Granerud på 15. plass.

Egner Granerud er nede på tredjeplass i sammendraget etter 15. plassen i Innsbruck, på en dag hvor Robert Johansson ble beste nordmann på en tolvteplass.

Foran det avgjørende rennet i Bischofsofen på onsdag har Stoch en klar ledelse, 15,2 poeng foran David Kubacki og 20,6 poeng foran Egner Granerud.

– Det ser dårlig ut. Ræva, egentlig. Det er fryktelig mange poeng opp, sier Egner Granerud under den digitale pressekonferansen, som likevel er klar på at han ikke har gitt opp.

33 år gamle Stoch er nå storfavoritt til å vinne Hoppuka, noe han har klart to ganger tidligere. Janne Ahonen (fem seirer), Jens Weissflog (fire seirer), Helmut Recknagel (tre seirer) og Bjørn Wirkola (tre seirer) er de eneste som har vunnet tre eller flere sammenlagtseirer i Hoppuka tidligere.

foto
NED PÅ TREDJEPLASS: Egner Granerud la seg ned på en benk etter finaleomgangen og etter utsagn så han på skyene og tok seg en liten pust i bakken. Foto: Geir Olsen

Halvor Egner Granerud vant gårsdagens kvalifisering og var best i prøveomgangen, men i den første omgangen fikk ikke hoppukelederen det til å stemme i Bergisel-bakken.

Under tunge forhold ble det kun 116,5 meter for Egner Granerud, som med det lå helt nede på 29. plass etter den første omgangen.

Dermed var også ledelsen i Hoppuka snudd, ettersom både Kamil Stoch og David Kubacki leverte gode hopp. Best av dem var Stoch, som ledet etter den første omgangen, 19,8 poeng foran Egner Granerud.

Nordmannens ledelse på 6,7 poeng til Stoch før rennet var med det snudd til at Egner Granerud var 13,2 poeng bak Stoch etter det femte av åtte tellende hopp i Hoppuka.

foto
SKUFFET: Halvor Egner Granerud var tydelig misfornøyd etter rennet. Foto: PHILIPP GUELLAND / EPA

For å holde følge i Hoppuka trengte Egner Granerud et langt hopp i andre omgang. Der leverte han også relativt bra med et hopp på 127,5 meter, men han forlot arenaen ristende på hodet.

Hoppet var godt nok til at han hoppet seg opp til 15. plass, men igjen tapte han ytterligere poeng til Stoch, som endte opp 27,3 poeng foran Granerud i søndagens renn.

Stoch leverte nok et fantastisk hopp i andre omgang og vant rennet med hele tolv poeng ned til Anze Lanisek.