10 minutter var spilt av VM-kvalifiseringskampen mot Armenia da midtstopper Guro Bergsvand lurte seg fremover på banen og satte inn sitt første landslagsmål.

27-åringen med et tyvetalls landskamper på U-landslagene, har ventet lenge på sin A-lagsdebut. Etter storspill for et gulljagende Sandviken denne sesongen, fikk Bergsvand sjansen fra start i kveld.

– Dette var stort. Utrolig gøy, sier Bergsvand.

1–0 Foto Bjørn S. Delebekk
2–0 Foto Bjørn S. Delebekk
3–0 Foto Bjørn S. Delebekk
4–0 Foto Bjørn S. Delebekk
5–0 Foto Bjørn S. Delebekk
6–0 Foto Bjørn S. Delebekk
7–0 Foto Bjørn S. Delebekk
8–0 Foto Bjørn S. Delebekk
9–0 Foto Bjørn S. Delebekk
10–0 Foto Bjørn S. Delebekk

Nå har hun like mange A-landskamper som faren Jo Bergsvand.

– Men jeg har spilt flere minutter enn pappa, og så har jeg scoret mål, sier Bergsvand. Hun har aldri gitt opp drømmen om å få spille landslaget, og nå håper hun på flere.

— Er det ikke som 27-, 28- og 29-åring at man er i sin beste alder. Da er det bare å fortsette, sier Sandviken-stopperen og ler.

– Guro viser at det aldri er for sent å bli god i fotball. Hun har hatt en god utvikling særlig i år, men hun har vært med i diskusjonene en stund. Akkurat som Sandviken så har Guro vært bra, sier landslagssjef Martin Sjögren til VG.

Norge fikk det - som ventet - fryktelig enkelt mot Armenia, ranket som nummer 128 hos FIFA.

– Jeg er veldig fornøyd. Vi viser prov på godt angrepsspill, sier svensken.

– Vi burde hatt bedre uttelling i 1. omgang og leder bare 3–0, men vi fullfører og scorer fire mål på ti minutter på tampen. Og vi har tatt en seier i VM-kvalifiseringen selv om motstanderen ikke var den beste.

Hat-trick fra Utland

Caroline Graham Hansen økte til 2-0 fra straffemerket før Karina Sævik satte inn 3-0. Det var også pauseresultatet. I pausen ble Karina Sævik erstattet med Lisa-Marie Utland. Hun økte til 4-0 på sin første touch på ballen.

En offensiv Julie Blakstad scoret sitt første landslagsmål i sin sjette landskamp etter vel en times spill da hun økte til 5–0. Forarbeidet til Caroline Graham Hansen og Emilie Haavi var lekkert.

Skuddet til Caroline Graham Hansen i 78. minutt var av det enkle slaget, men svakt keeperspill gjorde at «Caro» fikk sitt andre for kvelden. Da var det spilt i 79. minutter. Knapt ett minutt senere ble også Lisa-Marie Utland tomålscorer da hun økt til 7–0.

Hennes tredje mål kom i 88. minutt. Da fikk hun stå helt alene på bakerste stolpe. Innbytter Elisabeth Terland scoret sitt første landslagsmål rett før slutt.

Så ble det ett til på «Caro» - hat-trick - på overtid med en suser av et langskudd. Dermed endte det 10–0.

Norge tapte 7–0 for Nederland i juni. Nå vinner de altså 10–0.

– Men det er selvfølgelig helt ulike nivå på motstanderne, sier Sjögren til NRK.

Tirsdag spiller Norge bortekamp mot Kosovo. De andre lagene i Norges gruppe er Belgia, Polen og Albania. Vinneren går direkte til VM i Australia/New Zealand. Toeren må ut i omspill.

PS! Største seieren til Norge er 17–0 i en EM-kvalik mot Slovakia i 1995.