Vikings Alexander Ødegaard fikk skryt av Uwe Rösler etter innsatsen mot Tromsø. Viking-treneren mente det var den beste bortekampen han hadde sett Ødegaard spille for de mørkeblå.

Spilleren selv erkjenner at han har forbedret seg siden i fjor.

— Jeg har nok blitt mer bevisst på de defensive oppgavene siden forrige sesong, sier han.

Ikke bortekompleks

27-åringen ble i fjor beskyldt for å ikke spille like bra på bortebane som på Viking Stadion. Det vil han ikke være med på selv.

- Jeg har notert meg at dere mener det, men jeg føler ikke selv at jeg har hatt noe bortekompleks. Det er vel helst dere journalister som vil ha det til det, sier 27-åringen, før han fortsetter: - Og det er alltid kjekt å motbevise deres påstander, gliser Ødegaard.

Friskmeldt

Han pådro seg en skade i kneet på Alfheim og måtte erstattes med omtrent en halv time igjen å spille. Allerede to dager senere var han i trening.

— Kroppen min er veldig grei å ha med å gjøre når det gjelder å komme tilbake fra skade, sier han. Også for to år siden da kneskålen hoppet ut av posisjon, var han tilbake i trening før planlagt.

— Kneet kjennes veldig bra ut nå. Jeg blir skuffet om jeg ikke er klar til kampen på mandag, sier en optimistisk og blid Ødegaard.