— Det kommer et program til, ja, og norsk skisport er med, sier Nils Hanson, prosjektleder i «Uppdrag granskning» til Aftenposten.no.

I februar i år sendte Sveriges Television dokumentaren «Blodracet», om mistenkelige blodverdier i skiidretten på 1990-tallet. Dokumentaren skapte enormt mye støy. Gamle norske skihelter som Bjørn Dæhlie, Erling Jevne og Marit Mikkelsplass ble alle intervjuet i programmet.

Etterpå sa Dæhlie at han følte seg «oppgitt, trist og maktesløs» over det han mente var en mistenkeliggjøring av ham og norsk skiiidrett.

Bengt Saltin, svensk professor og tidligere dopingansvarlig i FIS, var en av hovedkildene i programmet. Han antydet langt på vei at hemoglobinblodverdiene flere norske og utenlandske skiløpere hadde ikke var mulig å oppnå på naturlig måte.

Nils Hanson er tilbakeholden med opplysninger om hva det kommende programmet vil inneholde. På direkte spørsmål om han regner med støy, svarer han:

- Det vil nok få mye oppmerksomghet, men jeg tror ikke det blir like mye støy. I hvert fall ikke samme typen støy. Programmet kommer «på nyåret» , sier Hanson. Det vil være naturlig å tenke at det kommer før OL i Russland, som starter i februar.

Aftenposten.no kommer tilbake med mer.