Molde tjener gode penger på å leie ut Jose Mota til Korea — og klubben håper å snart kunne presentere nye, gode angrepsspillere.

- Da dette tilbudet dukket opp var det viktig for klubben å komme styrket ut av det både sportslig og økonomisk, sier adm dir Tarje Nordstrand Jacobsen i MFK.

Les også:

— Leieavtalen er god økonomi for oss. Vi får en sum for å leie ut spilleren til den koreanske klubben, og uten at jeg kjenner detaljene i Jose Motas kontrakt, skjønner jeg at det for ham også er en veldig god avtale. Jose ga sjøl uttrykk for at dette var noe han ønsket veldig, og da er vi glade for å ha fått på plass en avtale med koreanerne, sier Nordstrand Jacobsen.

Formaliteter gjenstår

Alle parter er enige om innholdet i avtalen, men noen formaliteter gjenstår før den er signert.

Jose Mota har to år igjen av kontrakten med Molde. Leieavtalen gjelder for ett år, og det kan være aktuelt med salg etter at perioden er gått ut.

- Hvis det ikke blir salg, gleder vi oss til å hente Jose tilbake til Molde, sier MFK-direktøren.

Drypper på investorer

Tornekrattets leder, Eva-Brit Mauseth, gikk ut og kritiserte MFK etter at de ikke visste noe før nyheten om Motas leieavtale dukket opp på asiatiske nettsteder lørdag. De vil ha igjen pengene (250.000 kroner) de har investert i spilleren.

— Generelt kan jeg si at MFK/Molde Fotball har regulert slike avtaler på den måten at det også går penger til investorer når spillere selges eller leies ut. Tornekrattet får igjen store deler av det de har investert i Jose Mota gjennom denne utleieavtalen. Hvis det skulle ende med salg, kan Tornekrattet få enda mer penger. Og kommer han tilbake til oss, får supporterne glede seg over Jose Mota enda ett år, sier Tarje Nordstrand Jacobsen.

Nye spillere

Jose Mota blir leid ut, Mame Biram Diouf er solgt, og Rune Ertsås ønsker seg bort.

- Hva gjør MFK for å skaffe seg nye spisser?

- Vi jobber parallelt med flere alternativer. Vi er godt fornøyd med stallen slik den ser ut - bortsett fra at vi mangler noe i angrep. Det er der vi setter inn alt vårt fokus nå. Vi ser etter både spillere som kan gå rett inn og forsterke A-laget og etter unge spillere som vi kan utvikle videre.

MFK-direktøren sier de ser både blant eliteseriespillere i Norge og i det utenlandske markedet.

- Når må dere ha spillere på plass?

— Det internasjonale overgangsvinduet stenger 31. januar, og forhåpentligvis har vi noe klart før det. Men det kan også skje ting utover februar måned.

Backplassen

MFK jobber fortsatt for å få en avtale med venstrebacken Emil Johansson fra svenske Hammarby, men det er ingen avtale på plass ennå.

- Hva med Knut Olav Rindarøy?

- Vi har ingen konkrete tilbud å ta stilling til. Men klubben har en god dialog med Knut Olav, sier Tarje Nordstrand Jacobsen til Rbnett.