Senegaleseren satt hele treningskampen mot Guinea nylig på benken. Kampen vant Senegal 3–0 på hjemmebane etter scoringer fra Papiss Demba Cissé, Moussa Sow og Dame N’Doye.

Det var den siste treningskampen før Senegal er verter for Kamerun i Dakar i slutten av mars. Etter å ha startet kvalifiseringen til Afrikamesterskapet med to seiere og full pott, er Senegal i førersetet i sin gruppe.

Det til tross for at laget ikke har så store stjernespillere som mange av de andre afrikanske lagene.

Nytt lag

Trener Amara Traoré har på mange måter bygd et nytt landslag, der kun fire av de 23 som var plukket ut i troppen til kampen mot Guinea er over 30 år.

Store egoer som blant andre El Hadji Diouf får ikke plass i det nye laget. Mens Elfenbenskysten har verdensstjerner i alle lagdeler, og Kamerun kan skilte med blant annet Samuel Eto’o, er Fenerbahce-spilleren Mamadou Niang kanskje den største profilen for Senegal i øyeblikket.

Men nettopp mangelen på de store stjernespillerne er noe av styrken til Senegal, mener Makhtar Thioune.

– Vi har ikke de store stjernene, men vi er veldig sterke som lag. Vi er kompakte og vanskelig å spille mot og vi er spillere som vil vinne. Vi må glemme hva landslaget har gjort før oss – vi vil skrive vår egen historie. Derfor gjør vi det bra, sier Thioune til Romsdals Budstikke.

Kamerun venter

Han mener landslaget er viktig for Senegal, og støtten spillerne får på hjemmekampene er solid. Det er ventet fulle tribuner når Kamerun kommer til Dakar og Stade Leopold Senghor i mars.

– Vinner vi den kampen har vi et veldig godt utgangspunkt foran resten av kvalifiseringen. Vi er favoritter og skal slå dem på hjemmebane, sier Thioune.

Kampen mot Kamerun spilles 25. mars, mens kampen i Yaounde spilles 3. juni. Med seier i første kamp, og poeng i den andre, er Senegal så godt som klare for Afrikamesterskapet.

– Å kunne spille i et mesterskap hadde vært veldig flott. Det er et mål for alle som spiller på landslaget, sier senegaleseren.

Vil spille

Selv står han registrert med fem landskamper. Han har spilt både venstreback og på midtbanen, men for Thioune er det ikke viktig hvor han spiller så lenge han slipper til.

– Treneren bestemmer hvem som spiller hvor, og det er helt greit for meg, sier Thioune.

Han spilte back på det senegalesiske OL-landslaget, og tror det er noe av grunnen til at han fortsatt figurerer i en, for det norske publikum, uvant defensiv rolle.

Han og resten av MFK-spillerne landet i går i Manchester hvor laget blir værende den neste uka. I går ettermiddag gjennomførte laget en treningsøkt på Manchester Uniteds treningsfelt Carrington.

Tre kamper

Der skal laget trene i dag, torsdag, fredag og neste mandag igjen. Kampen mot Bolton spilles etter planen i morgen klokka 13.30 lokal tid, Coventry er motstander på onsdag klokka 14, mens søndagens kamp mot Wigan spilles klokka 12. Før avreise var det usikkert om Jacob Meidell ble med på grunn av en skade, men forsvarsspilleren er på plass i England.

Laget reiser hjem igjen neste tirsdag. Deretter venter treningskamp mot Aalesund i Ålesund – det blir siste test for Ole Gunnar Solskjær og MFK før seriepremieren mot Sarpsborg 18. mars.