– Jeg spilte meg ikke akkurat inn på landslaget etter det målet. Vi får se når uttaket kommer, sa en skuffet Rune Almenning Jarstein til Adresseavisen i går kveld.

Vel vitende om at uttaket til kampene mot Makedonia og Nederland er rett rundt hjørnet. Og Drillo satt på tribunen og så tabben.

Les også:

Samtidig må han nok finne seg i å bite negler foran uttaket til neste RBK-kamp, også. For etter nok en tabbe – den tredje på tre kamper – vil Erik Hamrén tenke seg svært nøye om før han velger sisteskanse mot Viking. For:

– Jeg var usikker på uttaket før denne kampen. Rune har jo hatt to episoder på rad, og det er viktig med konkurranse. Samtidig var han god i en lang periode i vinter, og det er viktig å gi spillere tillit. Spesielt keepere, sa Hamrén.

– Hva gjør du nå?

– Det tar vi ikke nå, svarte han, som også fikk spørsmål om Alexander Lund Hansens muligheter framover:

– Han var god da han fikk sjansen mot Brøndby i fjor høst, men så ble han skadet. Vi får se.

Se også:

– Veldig tungt

70 minutter i Sandefjord: Et innlegg fra venstre slås inn mot høye Admir Rasic. I utgangspunktet enkel nedfallsfrukt for Jarstein. Han blir riktignok presset litt av Rasic, men har tilsynelatende kontroll. Så skjer det.

Jarstein glipper ballen, og den ruller mot streken. Keeperen prøver å rette opp feilen, og kaster seg etter den, men for seint.

Rett foran ham er lynraske Samuel Isaksen på pletten, og skyver ballen inn i tomt mål. 2-2, og Jarstein blir liggende og se ned i hanskene sine. En kamp som RBK har hatt fullstendig kontroll over, er plutselig helt åpen igjen.

– Det er veldig tungt akkurat nå. Det er bare å beklage, sa Jarstein om hendelsen.

– Hva skjedde i hodet ditt når det skjedde?

– Jeg «gamblet» på at han skulle miste den. Kjedelig for keeperen, selvfølgelig, men viktig for oss, sa målscorer Isaksen.

Kjedelig er ikke å ta for hardt i. For nå mener tidligere landslagssjef Åge Hareide at tabben kan koste Jarstein landslagsplassen:

– Man kan ikke stå for Norge hvis man fortsetter å gjøre slike tabber. Det har kostet Norge poeng før , sa NRK-eksperten.

– Ikke godt nok. Det leveres for ustabilt , sa Tor Thodesen, som også var NRKs ekspert i går.

Les også:

Se også:

Lyn og Molde

Etter en god vinter, hvor han viste at han hadde vokst siden i fjor, har det vært tilbake til gamle synder i de tre siste.

Først gikk et Diego Guastavino-skudd noe enkelt gjennom hanskene i 1-1-kampen mot Lyn, før han var ute på tur da Vegard Forren ga Molde 1-0 16. mai. Før han glapp ballen i går. Tre kamper RBK kunne vunnet, men som i stedet endte poengtap i en jevn kamp.

Samtidig skulle det egentlig ha vært unødvendig å skrive om Jarstein etter denne kampen. Til det skapte RBK mer enn nok til å vinne. Etter bare 19 sekunder scoret Trond Olsen, og RBK fortsatte å spille fin angrepsfotball. Etter 32 minutter slo en god Steffen Iversen elegant vis Rade Prica fri på 16 meter – 0-2!

Det virket derfor temmelig unødvendig da hjemmelaget reduserte da Vadim Demidov så på ballen i stedet for Admir Rasic, som lurte seg inn bak ham etter 40 minutter.

Enda mer unødvendig var Trond Olsens sløsing rett før pause. To ganger var vingen alene med keeper. To ganger skjøt han over fra kloss hold.

Etter pause fortsatte RBK å kjøre kampen. Marek Sapara testet en god Espen Bugge Pettersen på frispark, og man kan spørre seg hva som skjedde da han skjøt 20 meter utenfor etter å ha driblet det som var av Sandefjord-spillere noen minutter senere.

I stedet var altså uhellet var ute på nytt.

– En god kamp av oss, hvor vi skapte mer enn nok til å vinne med både ett og to mål. Men effektiviteten var som i fjor høst, sa Eik Hamrén.

– Det er synd når det blir mål imot på den måten, sa han.