— Det var en stor opplevelse å spille cupfinale. Supporterne var fantastiske. Dette var jo min første finale, så det var etterlengtet både for meg og klubben som ikke har vært der på tolv år, sier Steffen Hagen etter NM-sølvet.

Kristiansandgutten hadde en merkelig følelse i seg etter kampen.

— Det er en veldig rar følelse akkurat nå. Det har vært en veldig fin helg, men samtidig er det veldig skuffende å tape. Men når vi får dette litt på avstand og ser tilbake på det, skal vi være kjempefornøyde. Det var ikke mange som hadde trodd at vi skulle vinne to medaljer i år.

Stolt far

STOLT FAR: Jan Ragnar Hagen hadde tatt turen til Oslo for å se sønnen i cupfinalen. Foto: Herman Folvik

Pappa, Jan Ragnar Hagen, var en stolt mann etter kampen til tross for at sønnen ikke fikk løfte gullpokalen foran Hans Majestet Kong Harald. Hagen satt blant Odd-supporterne med en stor gjeng som heiet ekstra mye på Hagen.— Vi satt en gjeng på femten stykker som fulgte Steffen. Jeg er alltid fornøyd, og jeg er sikker på at Steffen også er kjempefornøyd i dag. Selv om han sikkert er litt skuffet akkurat nå, forteller Hansen mens premieutdelingen gikk.

Hagen synes Molde vant fortjent, men mente Odd kunne vunnet om marginene hadde samarbeidet litt bedre.

— Molde var hakket bedre. De vant fullt fortjent. Vi var gode i første omgang og i starten av andre omgang, så overtok Molde derfra og inn. Det var surt å tape, men det hadde vært mye verre om vi hadde presset og Molde hadde scoret på en kontring, mener Hagen.

Farens store drøm før kampen var at Odd skulle vinne 1-0. Den drømmen gikk dessverre ikke i oppfyllelse. Han synes Molde vant fortjent, men ble ikke altfor imponert over Norges beste fotballag.

-Det er skremmende at dommeren ikke er mer konsekvent. Hvis Molde vinner noen fotballhjerter med disse etterslengene, så vær så god. Men Molde vant fullt fortjent.

Også sønnen var litt misfornøyd med dommerens innsats, men mente det ikke hadde noe å si for utfallet av kampen.

— Det er et dårlig prinsipp at dommeren ikke gir gule kort i første omgang, mens etter hvert i kampen så deles det ut kort i hytt og pine, sier Odds-kaptein, som var spesielt misfornøyd med at ikke Fredrik Gulbrandsen fikk gult kort for en hands i første omgang.

Ødelagt sko

Evighetsmaskinen Steffen Hagen gjorde, som alltid, en solid figur i fotball-Norges største begivenhet. Han vant de aller fleste duellene og var trygg i pasningsspillet. Likevel var han involvert i begge Molde-scoringene. På det første målet fikk ikke Hagen avverget målscorer Fredrik Gulbrandsen. Mens 2-0-målet kom etter en klarering fra Hagen som kom rett i retur, og Mohammed Elyounoussi fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål. Hagen ble tråkket på rett før det første målet og skoen ble ødelagt. Det var en sko han åpenbart var glad i, men som måtte kastes etter kampen.

— Sålen gikk i stykker så jeg måtte løpe bort til benken etter det første målet å prøve fikse skoen med teip. Jeg har brukt det paret i tre år. Nå ligger de i søpla, smiler den vennlige sørlendingen etter kampen.

Han synes han spilte ålreit, men var beskjeden i vurderingen om seg selv.

— Jeg synes det gikk brukbart for min del. Jeg gjør som alltid det beste jeg kan, men det andre målet er litt bittert og uflaks.

Jan Ragnar Hangen ga sønnen godkjent for innsatsen hans foran de 26.582 tilskuerne på Norges nasjonalarena.

— Steffen spilte bra. Det var litt uflaks når han klarerer ballen og den kommer tilbake ved 2-0. Men det målet kommer fordi Odd kjører frem spillere.

Stor sesong

Steffen Hagen har hatt en god sesong for Odd. I sin niende sesong for telemarkingene fikk han endelig edelt metall. Han er allerede giret på å komme i gang med en ny sesong.

— Det gir en veldig stor motivasjon å få kjenne på dette nivået og føle at det er mulig å ta. Jeg har i det siste ventet litt på ferie etter en lang sesong, men det har vært fantastisk moro de siste dagene. Så det er litt synd det er ferdig nå.

I ferien skal han hjem til Kristiansand. Blant annet skal julen feires på Sørlandet.

Hagen, som har etablert seg i landslagstroppen dette året, får masse skryt etter endt sesong av sin stopperkollega på Odd, Lars-Kristian Eriksen. Eriksen mener Hagen aldri har vært bedre.

— Samarbeidet vårt har vært veldig bra. Det fungerer kjempefint. Han er veldig tydelig i spillestilen sin, sier Eriksen.

Eriksen mener partneren sin er svært ryddig og disiplinert i alt han tar for seg.

— Han er ikke en du trenger å passe på. Steffen tar tak og holder trykket i gang. Han har tatt et kjempesteg i år, og det sier mye om hvor god han faktisk er. For han har på ingen måte vært dårlig før, smiler Eriksen.