Slaven Bilic stilte med kun to spillere i startoppstillingen fra laget som slo Tyskland i forrige uke, men Kroatia lekte seg tidvis med Polen, og vant fullt fortjent 1-0 i Klagenfurt.

Ny god kamp av Boruc

Polen så aldri ut til å ha troa på at en kvartfinale var inne rekkevidde. De trengte å slå Kroatia med flere mål enn Østerrike eventuelt skulle slå Tyskland for å avansere, men det var Kroatia som styrte kampen i en målløs første omgang. Polen hadde Celtics keeper Artur Boruc å takke for at det ikke stod noen mål baklengs i protokollen etter de første 45. ## Klastic ga Kroatia ledelsen

Kroatia tok også fortjent ledelsen sju minutter ute i andre omgang.

Ivan Klasnic ble taklet på 18 meter, ville ha frispark, men dommeren vinket spillet videre, og ballen gikk ut til en av turneringens store spillere så langt, venstrebacken Danijel Pranjic, som i tur fant nettopp Klasnic med en hard og lav pasning inn i feltet. Klasnic skjøt ballen inn i det borteste hjørnet, og Polen sank ned i håpløsheten.

Håpløst for Polen

Begge lag hadde sjanser utover i omgangen. Størst av dem, den polske innbytteren Tomasz Zahorski, men alene med Vedran Runje klarte Zahorski ikke å plassere ballen i mål – noe symptomatisk for hele Polens innsats i årets EM.

Kroatia vartet tidvis opp med lekkert en-touch spill, og det med et svært b-preget mannskap. Slaven Bilics mannskap blir garantert et lag å se opp for når sluttspillet begynner. Kroatia endte med full pott og ni poeng i gruppe B, og tar med seg Tyskland til kvartfinalene.