— Ryggen er bra og jeg er klar til kamp for Hannover torsdag. Jeg regner med å være 100 prosent til landskampene (Island og Slovenia), skriver Moa på en SMS til Aftenposten.

Spissalternativene til Drillo er som en utplukket butikkhylle.

Utvalget er magert.

Foruten Moa finner vi i lands-lagstroppen Daniel Braaten, en spiller som mest av alt regnes som en god innbytter. Alexander Toft Søderlund (5 landskamper, 0 mål) fra Haugesund og Tarik Elyounoussi (11 landskamper, 4 mål), Rosenborg er to andre, men begge har opplagt lite rutine. Søderlund har også pådratt seg et brudd i hånden.

Skal fotballferden som starter i vindkastene på Island 7. september ende med en VM-tur til selveste Brasil i 2014, trenger Norges landslag Moa mer enn noen gang.

- Vi har heldigvis en Daniel (Braaten) som ser ut til endelig å få spille kamper for Toulouse. Han gjør det bra og laget ligger i toppen av tabellen, sier Egil Olsen.

- Hvordan vurderer du Moa nå? Han har ikke scoret Bundesliga-mål siden i februar?

— Jeg vet det, men det er skaden som er mest bekymringsfull. Hvor alvorlig den er, vil legen vår finne ut av etter hvert.

- Hvor viktig er Moa for landslaget?

- Vi er jo så små i det lille landet her med fem millioner mennesker, vi trenger alle de stjernene vi har. Så det er klart Moa er viktig, sier han.

«Hakk i plata»

En pressekonferanse der landslagsuttak blir offentliggjort, følger som regel et kjent mønster.

Sjef Drillo setter seg foran mediesjelene. Han henter frem brillene. Når de er plassert, kremter han litt og leser navn på spillere som «alle» har hørt om fra før.

Men i går foretok han en slags høstrengjøring i eget hus. Drillo utelot spillere som har «grodd fast» på landslaget. Christian Grindheim (52 landskamper), Erik Huseklepp (30 landskamper) og Morten Gamst Pedersen (74 landskamper) er beskyldt for å ha klippekort på landslaget.

De beskyldningene er i hvert fall over nå.

For trioen ble aldri nevnt i troppen mot Island (borte, fredag 7. september) og Slovenia (hjemme, tirsdag 11. september). De har underprestert over tid, mente landslagssjefen. Men noen kjente ble også nevnt under høytopplesningen.

Som Moa.

Liker Island

Søndag måtte spissen stå over en ny kamp for Hannover. Ryggplagene er fortsatt ikke borte. Men Moa SMS-melder til Aftenposten at han er klar for lagets Europa League-kamp torsdag mot Slask Wroclaw.

Da er det kanskje på tide med uttelling igjen?

Ikke siden mot Hertha Berlin i februar (1-0) har han truffet i Bundesliga. På landslaget er det enda lenger siden. Moa nettet på et avgjørende straffespark mot nettopp Island 2. september i fjor.

— Jeg liker å spille mot Island, er spissens svar til skeptikerne.

  • Mohammed Abdellaoue var tirsdag tilbake i trening for Hannover og er friskmeldt etter å ha slitt med ryggproblemer. Sammen med lagkamerat Konstantin Rausch (infeksjon) ble nordmannen satt på et flere dager langt alternativt treningsprogram av trener Mirko Slomka. Begge var tilbake og deltok sammen med resten av troppen på tirsdagens trening.

Norges VM-kamper

  • 07/09: Island-Norge.

  • 11/09: Norge-Slovenia.

  • 12/10: Sveits-Norge.

  • 16/10: Kypros-Norge.

2013:

  • 22/03: Norge- Albania.

  • 07/06: Albania-Norge.

  • 06/09: Norge-Kypros.

  • 10/09: Norge-Sveits.

  • 11/10: Slovenia-Norge.

  • 15/10: Norge-Island.