MOSKVA (Aftenposten.no): Ndure var svært nedbrutt da han måtte kaste inn håndkle før 100-meteren, etter det som er blitt definert som en krampe i låret. Nå er krampen borte, og BUL-gutten er klar for forsøk på 200 meter fredag.

— Jays prøver seg på sprinttrening i ettermiddag (mandag). Alt ser bra ut etter at Jays har fått vanlig fysikalsk behandling tre ganger om dagen , forteller lege Ove Talsnes.

— Det kan ofte være vanskelig å skille mellom en avrivning og en krampe, men hvis Jays hadde fått en avrivning ville han ikke ha klart å trene slik han gjør nå, fastslår Talsnes.

I toppform

— Når du er i veldig bra form, tar du mer ut av muskulaturen enn du ellers gjør. Det skjer ikke så mange ganger i løpet av sesongen. Derfor er det ofte at kramper kommer i mesterskap når utøverne er i toppform, fortsetter Talsnes.

Det var etter en nedbremsing etter en test i forrige uke, der Jays skulle dra på litt, at han kjente at det ble noe feil i låret. Sammen med trener Olav Magne Tveitå og det medisinske støtteapparatet fant Jays ut at han ikke ville ta sjansen på stille opp på 100 meter, men heller prøve å komme tilbake på 200. ## Fordel med forsøk

Slik 100-meteren forløp, er det liten tvil om at Norges raskeste mann i skadefri tilstand ville ha kommet til semifinalen på 100 meter. Om det også hadde holdt til finale, får vi aldri vite.

Siste finaleplass gikk til Christophe Lemaitre på 10,00. Jays har 10,07 som årsbeste (9,95 i 3,0 sek/m medvind).

Franskmannen hadde for øvrig tydelige smerter i den ene låret etter innkomsten på 100-meterfinalaen, så det blir spennende å se om han dukker opp til 200-meteren. Jays kommer, men kanskje noe spent?

- En krampe blir også en mental sak. Smerter i låret gir litt angst, og løperne kan bli reserverte. Derfor er det bra at Jays først skal løpe forsøk og kan føle seg litt frem , sier Ove Talsnes.

Ndure leverte sin beste internasjonale prestasjon da han ble nummer fire på 200 meter i forrige VM. Da løp han på 19,95. I år har han bare 20,36 fra Bislett Games å vise til og ligger bare som nummer 34 på verdensstatistikken.

Men krampe rammer folk som har funnet toppformen…