Alt tyder på at Norges Fotballforbund vil ta ut en midlertidig forføyning mot TV 2 etter at kanalen har nektet å vise Norge – Island på sin hovedkanal.

— Vi har engasjert våre advokater. Alt tyder på at vi tar ut en midlertidig forføyning dersom TV 2 ikke snur, sier NFFs kommunikasjonsdirektør, Svein Graff, til NTB.

TV 2 har flyttet Norges siste VM-kvalifiseringskamp til Zebra, noe kanalen forklarer med lave seertall for herrelandslagets kamper. Et klart brudd på medieavtalen, mener fotballforbundet.

— Det er svært beklagelig at en av våre viktigste samarbeidspartnere gir blaffen i en avtale som er krystallklar og som de er godt kjent med innholdet i, sier Svein Graff.

- Sjokkerende tall

Hjemmekampen mot Island spilles klokken 20 tirsdag kveld. Da har TV 2 premiere på et nytt underholdningsprogram på hovedkanalen. Onsdag kveld fikk NFF beskjed om at TV 2 ikke vil flytte kampen.

— Vi har ikke endret noen planer i løpet av dagen. Kampen ligger fast på Zebra, opplyste sportssjef Bjørn Taalesen i TV 2 til NTB onsdag ettermiddag.

— Seertallene har vært sjokkerende lave for Norges kamper, hevdet Taalesen videre.

Ubetydelig kamp?

Han mener Island-kampen i teorien kan bli helt ubetydelig. Dersom Norge ikke slår Slovenia i Maribor fredag, samtidig som man er heldig med resultater i andre grupper, er VM-håpet definitivt ute.

Taalesen sier dessuten at tidspunktet for kampen er uheldig. 14. september fikk TV 2 beskjed om at den skal spilles klokken 20. Kanalen har tre ukers frist for levering av sendeskjema og ønsker ikke å velte om på sin tirsdagskveld.

Helt umulig er det dog ikke.

— Seier i Slovenia vil endre bildet. Det er praktisk mulig å flytte den til hovedkanalen, men da skal den ha stor betydning, sa Taalesen onsdag ettermiddag.

- Dårlig timing

Graff viser til medieavtalen, som sier at TV 2 er forpliktet til å sende landskampen på hovedkanalen. Derfor mener han det er irrelevant å nevne seertall. Dessuten er tidspunktet for TV 2s beslutning uheldig, sier han.

— For det første har ikke seertallene vært en del av avtalen. Og når Taalesen først trekker dem fram, er det dårlig timing, for Island-kampen kan vise seg å bli helt avgjørende.

De to siste VM-kvalifiseringskampene ble begge sendt på TV 2. I snitt så 507.000 personer 0-2-tapet for Sveits, mens seertallet mot Kypros var 463.000. — Argumentasjonen om at kampen ble flyttet til klokken 20 er også tøvete. Da må TV 2 gå over rutinene i eget hus. Dette (endring av kamptidspunkt) er noe TV 2 alltid må ta høyde for, sier Graff.

(©NTB)