Etter seriekamper for henholdsvis Odd og Viking søndag, bar det rett til Paris for Samuelsen og Danielsen mandag morgen. I den franske hovedstaden sluttet de seg til den øvrige landslagstroppen, som ankom søndag, og de to deltok også på den rolige kveldstrening på nasjonalarenaen Stade de France noen kilometer nord for Paris.

— En bonustur

Likevel er det bare Brede Hangeland som kan regne med en startplass mot Frankrike i kveld. Et innhopp og dermed debuten på A-landslaget, vil være en fjær i hatten for de to stavangerguttene. Det er nok større sjanse for at Samuelsen og Danielsen får prøve seg i privatkampen mot Russland på Ullevaal lørdag.

— For meg er denne landslagsturen en ren bonus. Jeg regner ikke med noe spilletid i utgangspunktet, var Samuelsens budskap til Aftenbladet da han kom inn i troppen etter flere forfall.

Linnes på høyreback

André Danielsen kan heller ikke regne med å få mye spilletid.

På mandagens pressekonferanse uttalte landslagssjef Per-Mathias Høgmo at han akter å benytte Moldes Martin Linnes og Stefan Johansen fra Celtic i rollene som back og innoverkant på høyresiden.

— Siden både Omar Elabdellaoue og Per Ciljan Skjelbred er ute med skader, gir det oss muligheten til å teste ut nye spillere, og jeg gleder meg til å se hvordan det slår ut. Jeg har veldig gode forventninger til det, sa Høgmo, med adresse til nettopp Martin Linnes og Stefan Johansen.

— Martin har de offensive kvalitetene vi søker. Vi må se hva det blir til på høyre kant, men det kan fort bli Stefan, som i Celtic har spilt i en diamant og ligget både til høyre og venstre, sa Høgmo i går.

Mye Rogaland

DEBUTANT: André Danielsen på sin første landslagssamling. Foto: NTB scanpix

Akkurat det bekymret ikke "Andy" fra Saxemarka. I en alder av 29 år har han endelig fått sjansen i en norsk A-landslagstropp, noe også kaptein Brede Hangeland setter pris på. De siste årene var det stort sett bare Viking-keeperen Rune Almenning Jarstein som gjorde ham selskap på landslaget. Og Jarstein er som kjent telemarking.Men denne gang er rogalandsdialekten i A-troppen utbredt. I tillegg til Brede fra Lassa, André fra Saxemarka og Jone fra Kvernevik, finner vi også Egersund-oppflaskede Valon Berisha og Håvard Nortveit fra Vats på andre siden av Boknafjorden.

Forrige gang så mange lokale spillere var med A-landslaget, var i 2009, i Egil "Drillo" Olsens første kamp i sin andre periode som landslagssjef. Norge slo Tyskland 1-0 i Düsseldorf den 10. februar. Da var Trond Erik Bertelsen fra Viking venstreback, Brede Hangeland midtstopper og Erik Nevland kom inn fire minutter før slutt. I tillegg spilte haugesunderen Christian Grindheim på midtbanen.

Frankrike sparer stjerner

I kveldens privatkamp mellom Frankrike og Norge er det ventet omkring 70.000 tilskuere. Vertene hviler stjerner som Franck Ribéry og Karim Benzema, men har likevel et slagkraftig mannskap.

— Dette er den første uken av VM-forberedelsene, og vi tar ingen sjanse med noen av spillerne. Ribéry har et lite problem med ryggen, og han trener alternativt. Han spiller ikke før han er helt frisk, sier landslagstrener Didier Deschamps.