Allerede etter åtte minutters spill startet målfesten, og det var ikke hvilket som helst mål heller. Etter at Newcastles forsvar ikke fikk klarert ballen på en corner, endte ballen opp hos Noé Pamarot.

Portsmouth-forsvareren klemte til fra rundt 30 meter, og ballen endte opp akkurat der han ville – høyt oppe i høyre vinkel.

Med fulltrefferen sendte dermed Pamarot bortelaget opp i ledelsen, og sendte med det samme inn en søknad om årets mål. Målfesten var i gang.

Stakkars Cacapa

Claudio Cacapa skulle ha en særdeles dårlig dag på jobben i ettermiddag.

Bare minuttet etter Pamarots fulltreffer var Cacapa i kjempetrøbbel da Benjani Mwaruwari løp ham i senk. Benjani hadde dermed bare Steve Harper i Newcastle-buret å slå. Det gjorde Benjani mesterlig med en skruball i langhjørnet.

Cacapa kom i fokus bare to minutter senere. Nok en gang ble brasilianeren løpt ned, noe som ga rom for John Utaka. Utaka rundet Harper og sendte bortelaget opp i en tremålsledelse.

Etter et drøyt kvarter fikk Newcastles manager Sam Allardyce nok, og Cacapa ble tatt av banen.

Ga ikke opp

Newcastle fikk en grusom start på kampen, men ga ikke opp av den grunn.

Etter 16 minutters spill kom Michael Owen alene med David James i Portsmouth-buret. Owen treffer James, men returen treffer Sol Campbell som dermed ender opp som selvmålsscorer. Hjemmelaget kom dermed inn i kampen igjen, og de nektet å gi opp. Resten av omgangen presset Newcastle hardt, men lagene gikk til pause på stillingen 1-3. ## Spikeren i kisten

Til tross for godt offensivt spill fra hjemmelaget gjennom den andre omgangen, maktet ikke the Magpies å sette flere scoringer bak David James.

Det var nemlig dagen da Harper var mannen som måtte fiske baller ut av nettet.

Etter 69 minutters spill slo Niko Kranjcar et frispark fra ute på venstrekanten. Leveringen til Kranjcar var nok ment som et innlegg, men endte opp rett i mål. Ballen var også innom Taylor, noe som ikke gjorde det enklere for Harper i Newcastle-buret. Det sto da 1-4, og var definitivt avgjort.

Skuffede supportere

Målet til Kranjcar ble for mye for hjemmelagets ellers så dedikerte supportere. En strøm av svart— og hvitstripede fans rømte mot utgangene, sjokkert over det defensive spillet Newcastle hadde levert i ettermiddag.

De supporterne som valgte å bli igjen fremførte en massiv pipekonsert for de elleve karene som slukøret forlot gressmatta på St. James’.

Sterkt av Portsmouth

Med dagens borteseier ligger Portsmouth på en tredjeplass på tabellen, og har dermed etablert seg som et lag som kommer til å kjempe om en plass i Europa neste sesong. Laget er fremdeles ubeseiret på hjemmebane, og viste i ettermiddag at de også er livsfarlige på bortebane.