Zinedine Zidanes 18-årige sønn Enzo er tatt ut på Frankrikes U19-landslag. Han har tidligere spilt for Spanias U15-landslag, og kunne også valgt å spille for besteforeldrenes fødeland Algerie. Nå ser det ut til at han har bestemt seg for å representere landet han selv er født i, og der faren feiret så store triumfer; Frankrike.

Valget har skapt stor glede og ditto forventninger i Frankrike, skriver The Guardian.

Gutten, hvis fulle navn er Enzo Alan Zidane Fernandez, opptrer som fotballspiller med navnet Enzo Fernandez og spiller til daglig for Real Madrids reservelag.

Zidane senior har tidligere sagt at han ikke legger seg opp i sønnens valg av landslag, men uttaket til Frankrikes treningssamling i Clairefontaine 3.-5. mars tyder på at valget nå er tatt.

– Spilleren har valgt å bære den blå drakten, sier manager for Frankrikes ungdomslag og tidligere lagkamerat av den eldre Zidane, Willy Sagnol.

– Han har fortsatt muligheten til å ombestemme seg, men hans ønske nå er å spille for det franske landslaget, sier Sagnol.

Enzo er den første i en lang rekke Zidane-sønner. Lillebrødrene Luca (15), Theo (11) og Elyaz (8) spiller alle sammen for Real Madrid.

Zinedine Zidane spilte 108 landskamper for Frankrike og scoret 31 mål, deriblant to i VM-finalen mot Brasil i 1998.