En redusering av John Heitinga drøye kvarteret før slutt holdt ikke for vertene. Chelsea vant 3-1 og skaffet seg fire poengs luke til Liverpool og Arsenal. Manchester City er seks poeng bak med to kamper til gode.

– Det viktigste var poengene. Sammen med tre mål for meg, gir det en perfekt dag, sa Schürrle, ifølge BBC.

– Manageren sa ikke så mye til oss i pausen, bare at vi skulle kjøre på. Dette er vår lagånd. Vi spilte veldig dårlig i første omgang og veldig bra i annen. Vi var litt slitne etter onsdag (mesterliga), men vi viste kvaliteten vår, la han til.

Tre kjappe

Etter en målløs første omgang skulle det meste handle om Schürrle etter hvilen i London-derbyet. I det 52. minuttet var han på farten. Tyskeren spilte ballen til rekkekamerat Eden Hazard, fikk den tilbake og var iskald da han satte inn 1-0-målet.

Etter 64 minutter var det duket for nok et vellykket samarbeid mellom Hazard og Schürrle. Belgieren viste seg nok en gang fram da han ventet ut forsvaret og fant lagkameraten med en perfekt pasning. Dermed kunne Schürrle dunke inn 2-0. Bare fire minutter senere fullførte han sitt hattrick. Igjen ble han spilt fri i bakrommet, denne gang av Fernando Torres, og Fulham-forsvaret måtte på ny se ballen gå i mål.

Hangeland skadd

Fulham økte sin vonde rekke uten seier til åtte kamper og ligger stadig helt sist i Premier League. Bedre ble det ikke av at kaptein Brede Hangeland måtte ut med en hodesmell etter kun et kvarters spill.

Den norske stopperkjempen skallet sammen med lagkamerat Kieran Richardson og måtte til slutt kaste inn håndkleet.

John Arne Riise var ubenyttet reserve for Fulham, som går tøffe uker i møte. Neste helg venter bortekamp mot Ole Gunnar Solskjærs Cardiff.

– Vi må jobbe med forsvar på treningsfeltet. Jeg har sjelden sett et mål som det første i dag. André Schürrle løp over hele banen og scoret. Det var ingen kontakt, sa Fulham-manager Felix Magath etter lørdagens tap.