MATCHVINNER: Diego Costa avgjorde for Chelsea mot Norwich. MATCHVINNER: Diego Costa avgjorde for Chelsea mot Norwich. Foto: Reuters / Stefan Wermuth / NTB scanpix

Endelig vant Chelsea igjen

Diego Costa matchvinner mot et Norwich uten Alexander Tettey.

Diego Costa sikret 1-0 hjemme mot Norwich og første seier på tre kamper for Chelsea med kampens eneste scoring etter 64 minutter.

Et Chelsea-lag i krise slo tilbake på Stamford Bridge. Den regjerende mesteren har på ingen måte hatt flyt denne sesongen, og klubben sto med kun tre seire før lørdagens oppgjør.

I første omgang så Chelseas manglende hell foran mål til å fortsette. London-klubben kom til flere store muligheter, men fikk ikke ballen i nettet. Lagets selvtillit kunne fått enda en knekker da Sebastian Bassongs forsøk på bakre stolpe ble hindret av en oppofrende John Terry like før pause.

– Vi burde ha scoret minst to slik at vi kunne ha pustet ut, men det er vanskelig for oss å score mål og holde nullen mot et lag som spiller defensivt, sa Chelsea-manager José Mourinho.

Costa avgjorde

Etter 64 minutter kom den avgjørende scoringen. Cesc Fàbregas sendte Costa igjennom i bakrom, og spanjolen trillet ballen i målet bak målvakt John Ruddy.

Chelsea spilte en god kamp på eget gress. Innsatsen var betraktelig bedre både defensivt og offensivt. De tre poengene gir definitivt Mourinho arbeidsro.

– Jeg og fansen fortjente ikke å ha hjerte i halsen de siste fire minuttene. Det er presset på grunn av dårlige resultater, det er normalt, men de håndterte det bra. Det eneste vi ikke gjorde var å score flere på sjansene vi hadde, sa Mourinho.

Norwich misfornøyd

Norwich-manager Alex Neil var på sin side ikke fornøyd med resultatet i den engelske hovedstaden.

– Jeg er skuffet. Jeg synes spillerne mine jobbet veldig hardt, og jeg følte vi ga Chelsea veldig lite. Vi har gjort det i Liverpool og mot Manchester City og her, kommet til såkalte større klubber og lagd show. Det er bare skuffende at vi mistet konsentrasjonen den ene gangen, sa Neil.

Alexander Tettey var ikke med i Norwichs tropp til London. Landslagsspilleren sliter med en skade.

(©NTB)

Vis fakta ↓
Engelsk eliteserie fotball lørdag, 13. runde: