Egersund slo Vard 5-2 i Idrettsparken mandag ettermiddag, i en kamp der hjemmelagets gode uttelling på målsjansene etter pause ble avgjørende. For før lagene gikk i garderobene etter første omgang var Vard det beste laget. Haugesunderne ledet også fortjent 2-1 etter at Jørn Lilleng-Hansen og Roy Miljeteig på rødtrøyenes sentrale midtbane i lange perioder hadde spilt ball i hatt med EIK.

— Vards gode sentrallinje spilte rundt oss i første omgang, men etter at vi justerte oss og fikk kjeftet og smellet litt i garderoben i pausen framstod vi som et annet lag i andre omgang, sier EIKs trener Bengt Sæternes.

Espen Rasmussen, som også hadde scoret Egersunds første mål etter et kvarter av kampen, utlignet til 2-2 tidlig i andre omgang. Denne scoringen så ut til å tenne tigrene, for Bengt Sæternes sitt mannskap var plutselig i førersetet spillemessig, og viste en helt annen innsats enn før pause. Rasmussen fullførte sitt hattrick og sendte EIK i føringen for første gang etter en drøy times spill, da han fikk god tid til å prikke et langskudd inn i hjørnet til høyre for Vards keeper Helge Sandvik.

EIK avsluttet med to perler av noen scoringer. Først da Stian Vigrestads skudd føk inn helt oppe i vinkelen, og deretter da Mathias Perttamo tok ned Dennis Nielsens lange framspill med "brasiliansk teknikk", før han fastsatte sluttresultatet til 5-2. — Mål forandrer fotballkamper. Vi har full kontroll selv etter at de utligner til 1-1, men når EIK får sitt andre blir vi litt sårbare for kontringer i en backkjede der jeg godt kunne se at jeg manglet to mann, var Vard-trener Fleming Christensens kommentar etter kampen.

Egersundslaget er dermed oppe på tredjeplass etter dagens kamper, bare to poeng bak ledende Florø. Vard på sin side har tapt to av de tre siste kampene, men har med sine elleve poeng ikke helt mistet tetlagene av syne.

Egersund - Vard Haugesund 5-2 (1-2)

• Idrettsparken Egersund, 420 tilskuere

• Målene:

• 0-1 Rune Løvland (13), 1-1 Espen Rasmussen (15), 1-2 Torbjørn Kallevåg (17), 2-2 Espen Rasmussen (49), 3-2 Espen Rasmussen (61), 4-2 Stian Vigrestad (67), 5-2 Mathias Perttamo (84)

• Dommer: Ola Kellerhals, Vaulen IL