Patrick Stig Hylland Ulriksen ble båret av isen fire minutter ut i andre periode i kampen mot Vålerenga. Pål Christensen

Utestenges fem kamper etter takling på Oilers-spiller

Patrick Ulriksen måtte ut på båre mot Vålerenga.

stian.johnsen@ntb.no

Vålerenga-løperen Martin Røymark er ilagt fem kampers karantene for en farlig takling mot Stavangers Patrick Ulriksen i helgens eliteseriekamp i ishockey.

Taklingen skjedde på stillingen 0-0 tidlig i annen periode. Røymark taklet Ulriksen bakfra slik at Stavanger-backen mistet balansen og traff vantet i stor fart.

VIF-løperen fikk matchstraff for hendelsen, mens Ulriksen måtte ut på båre. Stavanger-spilleren slapp riktig nok fra episoden uten alvorlig skade og kunne stå på egne bein etter kampen.

Les også

Ulriksen ut på båre: – Heldigvis går det bedre enn det så ut som

Martin Røymark er utestengt i fem kamper for en ufin takling mot Stavangers Patrick Ulriksen. NTB Scanpix

Norges Ishockeyforbund har vurdert saken og konkludert med at hele ansvaret i situasjonen ligger på Røymark. Dermed utestenges han i fem kamper.

«Ulriksen endrer ikke retning eller posisjon i forkant av taklingen, samtidig som Røymark hele veien har kontroll på motspillers posisjon og fart … Taklingen er ikke utført med stor kraft, men skjer i stor fart og en fase av spillet der det forventes stor grad av aktsomhet fra spillerne», heter det i begrunnelsen.

Stavanger vant toppkampen 2-1. (@NTB)