ARNA-BJØRNAR-AVALDSNES 0-5

For Tom Nordlie er i ferd med å få sving på sakene på Karmøy, og Maren Mjelde aner muligheten for seriegull med en halv sesong igjen å spille.

Det måtte Arna-Bjørnar unngjelde for i går, slik de tirsdag måtte unngjelde for Avaldsnes’ jakt på NM-tittelen.

0-5 på Arna Idrettspark speilet kvalitetsforskjellen ganske godt, og Arna-Bjørnar-trener Bjarne Hagen er ikke i tvil om at Avaldsnes nettopp nå er Norges beste lag på kvinnesiden. Gårsdagens seier var den syvende på rad for rogalendingene.

«Voldsom utviklingsfart»

— Vi hadde serieleder Lillestrøm på besøk for et par uker siden. Vi tapte 0-1, men var helt på høyde med dem. I dag møtte vi et lag som er mye bedre enn oss. De har hatt en voldsom utviklingsfart siden vi møtte dem og tapte med ett mål i seriepremieren, sier vossingen.

Maren Mjelde har vært med på utviklingen, og hennes opplevelse fra innsiden er nøyaktig den samme.

— Vi er på vei til å bli veldig gode, sier den tidligere Arna-Bjørnar-spilleren.

— Det er et eventyr jeg er med på, og jeg er veldig stolt over å være en del av det. Det er utrolig kjekt at det finnes noen rikinger som er villige til å bruke penger på å få til noe slikt som dette, sier Mjelde med referanse til ildsjelen bak Avaldsnes-satsingen, Arne Utvik.

Karrierens beste kontrakt

Mjelde beskriver kontrakten hun har med Karmøy-klubben som den beste til nå i hennes karriere, og opplegget rundt spillerne blir bedre og mer profesjonelt for hver dag som går.

— Det var veldig proft også i Turbine Potsdam, men rammevilkårene i Avaldsnes står ikke noe tilbake for det. Alt er på stell, og det er bra for norsk kvinnefotball at vi også kan hente gode utlendinger til Norge, sier 25-åringen fra Espeland.

I går satt en av stjernene, Hazleydi Yorely Rincon Torres, VM-spiller for Colombia i sommer, på benken i 83 minutter.

«Noen situasjoner»

Kvalitetsforskjellen kom kjapt til uttrykk på Arna Idrettspark lørdag. Elise Thorsnes gjorde 1-0 til bortelaget før tre minutter var spilt, og bare i løpet av det første kvarteret kunne tabelltoerne fra Karmøy ha ledet med like mange mål som de til slutt vant med.

Etter det roet kampen seg ned, vertene kom bedre med, og etter hvert skapte de også det Bjarne Hagen beskriver som «noen situasjoner» på bortelagets halvdel. Avaldsnes var likevel gjennomgående så mye bedre enn hjemmelaget at det aldri var tvil om hvor seieren kom til å havne.

Målestokken

— Avaldsnes er målestokken og rettesnoren. De representerer det nivået vi sikter mot, sier Hagen.

Kollegaen og konkurrenten med millionlønn er smigret over rosen. Han sier at toppnivået til laget han trener, er høyt.

— Men jeg forundrer meg stadig over bunnivået vårt, sier Tom Nordlie.

— Jeg er stolt over det vi gjorde den første halvtimen. Det eneste minuset da var at vi sløste for mye med sjansene. Ellers ble tempoet etter hvert for dårlig, delvis på grunn av det høye gresset, sier Nordlie.

Mangler rutine

I startoppstillingen var syv av spillerne utlendinger, og av de fire norske, har tre en fortid i Arna-Bjørnar. Det sier litt om Arna-lagets rolle som leverandør av talenter til norsk toppfotball.

— Akkurat nå er de et lag med lite rutine, men med mange unge og lovende spillere, men de er gode nok til å ligge høyere på tabellen enn de gjør, sier Maren Mjelde, på vei på helgebesøk hos foreldrene på Espeland.

En dag skal hun tilbake, men hun vet ikke når. Med seg i bagasjen håper hun at hun har en tittel eller to. For Avaldsnes mener alvor. Det har de til fulle fått vist i løpet av denne uken.