BRATTVÅG — MOLDE 0-2

Målet veltet i Brattvåg. Foto: Erik Birkeland

BRATTVÅG (Rbnett): Tommy Høiland scoret det viktige ledermålet for Molde. Likevel mente spissen at cupkampen aldri burde vært fullført.— Nei, jeg mener dommeren burde avlyst denne kampen første gangen målet blåste vekk. Det føyk jo bare avgårde. Det var helt vilt.

- Har du opplevd noe lignende tidligere i karrieren?

— Det var et forferdelig uvær i en G16-landskamp vi spilte på Island en gang. Men dette var faktisk hakket verre. Det var veldig vanskelig å få til noe spill. Derfor var det viktig at vi fikk det første målet, sa Høiland.

Han gikk offensivt ut på Twitter før kampen og slo fast at han ikke hadde tenkt å bli slått ut i 1. runde i cupen. Det har han opplevd to ganger før.

— Ja, jeg har røket ut i første kamp både med Bryne og med Sandnes Ulf. Begge gangene var mot Staal Jørpeland, og det skjedde to år på rad. Så det var deilig å bare gjøre jobben her og bli ferdig med kampen, sa Høiland.

- En parodi

Tor Ole Skullerud mente hele kampen mot Brattvåg ble en parodi på en fotballkamp.

Tommy Høiland scoret Moldes første mål mot Brattvåg. Foto: ERIK BIRKELAND

— Det var komisk, det ble bare surr og tull. Det var tilfeldighetenes spill, og det var bingo hvem som fikk det første målet. Dette hadde jo ingen verdens ting med fotball å gjøre. - Var dere i kontakt med dommeren eller arrangøren for å be om en vurdering på om kampen burde stoppes?

— Nei, vi snakket ikke med dommeren underveis. Vi ville egentlig bare bli ferdige med kampen. Men det kan hende vi hadde sett litt annerledes hvis det hadde blåst inn et mål for Brattvåg i første omgang. Da hadde jeg sannsynligvis blitt lynende forbanna. Nå er jeg bare glad for at vi kom oss gjennom galskapen. Gutta la ned en skikkelig innsats og gjorde jobben sin, sa Molde-treneren.

Nesten sjølmål i motvinden

Hjemmelaget var nær scoring to ganger i den sterke medvinden før pause. Etter 22 minutter slo Per Egil Flo et risikabelt tilbakespill mot Ethan Horvath. Simon Tomren snappet nesten ballen og kastet seg inn i beina til Molde-keeperen som fikk frispark.

Noen minutter seinere var det like før Horvath scoret selvmål da et utspark snudde i lufta og kom tilbake. Ballen skrudde utenfor mål.

Ti minutter før pause kom et lite opphold i vindkastene og da scoret Molde etter et vakkert angrep. Flo fant Knut Olav Rindarøy som la inn foran mål. Tommy Høiland flikket inn 0-1. ## Meningsløst

Andre omgang ble også et meningsløst stykke fotball. Nå hadde Molde stormkastene i ryggen, uten at det ble spesielt mye vakkert spill av den grunn.

Ola Kamara kom på banen ti minutter før slutt, og det første han gjorde var å ta med seg ballen mot mål. Han spilte fri en annen innbytter, Sander Svendsen, som satte 2-0-målet trygt forbi keeper. Dermed kunne roen senke seg på MFK-benken, i den grad det var mulig å stå eller sitte rolig inne i det lille glassburet.

Vestnesingene Simon Tomren og Tommy Kanishi spilte hele kampen og la ned en god innsats for Brattvåg. Vegar Skare kom utpå som innbytter midt i andre omgang.