Trenerne i AaFK har valgt Sakari Mattila (25) fra Tammerfors i Finland som årets lagkaptein i AaFK, med keeper Sten Grytebust som visekaptein. Og trener Harald Aabrekk håper og tror at trenerne har gjort et godt valg.

  • «Sakki» og Sten skal fungere som et team, det er planen vår. Vi har prøvd flere spillere i kapteinsrollen i år, og har altså endt opp med disse to.

- Hvorfor Mattila?

  • Han er en mann som fungerer veldig godt i fellesskapet vårt. Han har gode sosiale ferdigheter og egenskaper, og han har også store ambisjoner på egne vegne som spiller. Han har rik erfaring som spiller ute i Europa, og han er godt likt av alle de andre spillerne. Holdningsmessig og ferdighetsmessig er han også på øverste hylle, så vi ønsker at «Sakki» skal være vår nye hærfører. Og da i spann med Sten, forteller Aabrekk.

- Hva med språket?

  • Han skjønner utmerket godt norsk, og snakker jo ellers engelsk flytende. Og i vår garderobe er det engelsk som er fellesspråket. Før kamp og i pausen er vi avhengige av at alle skjønner hva som foregår, og selv om jeg hadde en intensjon om å snakke norsk i garderoben har jeg måttet jenke meg der, smiler AaFKs hovedtrener.

  • Jeg vil at Sakari og Sten skal gå foran som gode eksempler på banen og også utenfor banen, og bidra til å ta de rette avgjørelser til lagets beste i kampens hete. Og jeg tror de er klare for å ta denne utfordringen, fastslår Aabrekk.