La Teil, Frankrike (fvn.no): Til sin amerikanske klubb BMC uttalte Hushovd følgende etter at han tirsdag valgte å trekke seg fra videre deltakelse i etapperittet Critérium du Dauphiné:

— Det er opplagt noe galt med meg. Jeg føler meg ikke bra og jeg lider på sykkelen. Jeg må innse at dette ikke er normalt. Så i stedet for å kjempe meg gjennom mer, bestemte jeg meg sammen med laget for at jeg skal trekke meg fra Dauphiné og ikke starte etappe nummer fire onsdag.

Hushovd fullførte tredje etappen 16,48 minutter bak vinneren. Etterpå la han til:

— For det første er det mentalt vanskelig for meg å ha det slik, og for det andre kan jeg ikke hjelpe laget mitt når jeg føler meg slik jeg gjør nå.

Hushovd sa til NRK at han ikke skal delta i årets Tour de France. Nylig ble det kjent at han heller ikke får fortsette i BMC kommende sesong.

Hushovd har de siste sesongene slitt mye med skader og sykdom, selv om han i fjor sommer og høst hadde en sterk periode med flere seirer. I år vil det være tredje gang på rad at han ikke sykler i Tour de France, og det får han altså ikke oppleve i sin tid med BMC.

Denne sesongene har Hushovd til gode å vinne et sykkelritt, men han har andreplass på en etappe i Tour Mediterraneen og en i Tour of California.

Hushovds personlige trener Atle Kvålsvoll har på grunn av taushetsplikt fra BMC ikke anledning til å svare på hva som har skjedd med Hushovd i Critérium du Dauphiné.

Til NRK uttalte Hushovd at ”jeg har tenkt å finne ut av hva som er galt.” Om sin sykkelfremtid sier han følgende:

— Jeg har heldigvis lag som er interessert. Det er nå fremover jeg skal jobbe med det. Jeg må ta en prat med manageren min og se litt hva som skjer.