FØLG LIVE FRA KLOKKEN 15:15:

Derby-Chelsea

Da Steve McClaren tok over Derby 30. september lå "the Rams" på 14. plass i Championship.

Siden har Derby vunnet ti kamper, spilt tre uavgjort og tapt kun to kamper. Det har ført dem opp på en 4.plass og midt i kampen om en direkte opprykksplass.

McClaren har både spilt og vært assistentrener for Derby, og følger seg hjemme.

— Jeg følte det når jeg gikk gjennom døra den første dagen. Jeg kjenner denne klubben, jeg kjenner denne byen. Jeg kom tilbake og visste at denne jobben passet meg bra etter to timer, sier McClaren til the Guardian.

LES OGSÅ:

— Steve er intelligent

Selv om han trives best hjemme i England, er McClaren mer bereist enn de aller fleste engelske managere. Han har nemlig trent både Twente og Wolfsburg.

I førstnevnte klubb ble han en suksess, og han ledet Twente til nederlandsk seriegull i 2010. Lørdag spiller hans Derby en FA Cup-kamp mot Chelsea, som ledes av en som har mestret europeisk fotball bedre enn de fleste. José Mourinho mener McClaren er et eksempel til etterfølgelse.

- Jeg synes Steve er en intelligent fyr. Han dro til Holland og Tyskland, og opplevde nye kulturer og en ny form for fotball. Å dra utenlands er en fantastisk opplevelse og noen ganger virker det som engelske spillere og managere ikke liker å dra utenlands, sier Mourinho til the Guardian.

Har lært av England-fadese

Kanskje var engelsk media en av grunnene til at McClaren trengte et opphold i utlandet. Han ble nemlgi nærmest forfulgt av media under sin mislykkede periode som England-manager.

Det ble et folkekrav i England at McClaren måtte gå, etter at han hadde mislykkes i å lede England til EM i 2008. Bunnpunktet mellom han og pressen kom kanskje etter seieren over Andorra i mars 2007. - Dere kan skrive hva dere vil. Det er alt jeg har å si, sa han, reiste seg opp, og gikk ut av pressekonferansen.

McClaren beskriver jobben som England-manager som den beste i verden, men forteller at han ikke var klar for den på det tidspunktet av sin karriere. Nå bruker han den dårlige opplevelsen som noe positivt.

— Det har vært sprøe år, gale år, flotte år, veldig skuffende år, bunnpunkter og jeg har egentlig nådd en del av karrieren min nå hvor jeg kan bruke erfaringen jeg har brukt, sier McClaren.

18-årig diamant

I Derby håper McClaren å skape et vinnerlag som spiller flott fotball.

— Det vi prøver å gjøre er å følge modellen til Swansea, Norwich og Southampton, som alle er klubber som rykket opp ved å spille flott fotball. Jeg synes spillerne som allerede er her passer min filosofi som hånd i hanske, sier McClaren.

Få passer nok den spillende fotballen bedre enn supertalentet Will Hughes. Halve Premier League ligger allerede langflate etter 18-åringen som McClaren tidligere har beskrevet som en spiller etter hans hjerte.

Han er en av mange lovende spillere i Derby, en annen er Patrick Bamford, som kom på lån fra søndagens motstander Chelsea. Mourinho forteller at Bamford ikke ville vært på lån i Derby hvis McClaren hadde hatt en annen fotballfilosofi.

- Vi vil ikke at spillerne vi låner ut ikke spiller eller spiller en type fotball som er annerledes enn den vi spiller i Chelsea. Jeg er komfortabel med at spillerne mine spiller for Steve, fordi jeg vet hvordan han tenker om fotball, sier Mourinho.