Før søndagens kamp hadde Arna-Bjørnar tapt hele fem av seks mulige bortekamper, bare tabelljumbo Grand Bodø har vært dårligere. Men i søndagens kamp løsnet det endelig for bergenserne igjen.

— Dette var den andre gangen for året vi har tatt poeng på bortebane, og begge gangene har vi vunnet. Det var en stor lettelse og glede i garderoben etter kampslutt, sier trener Morten Kalvenes.

Må vinne oftere

Forrige gang Kalvenes og resten av A-B-leiren kunne juble for tre poeng på bortebane var 11. mai da de slo Vålerenga 3-0, for tre og en halv måned siden. En slik negativ statistikk mener Kalvenes de ikke har råd til i høst om de skal greie å kjempe seg til enda en bronsemedalje.

— Vi har kastet bort alt for mange poeng denne sesongen, men alle kampene vi har tapt borte har stort sett bare vært ettmålstap. Nå er det nødvendig at vi plukker jevnt med poeng for å komme best mulig ut når sesongen er over, sier Kalvenes mens han leser tabellen.

Arna-Bjørnar har nå 27 poeng på fjerdeplass, ett mindre enn Røa som innehar tredjeplassen. Kolbotn har også 27 poeng, men har dårligere forskjell enn A-B.

— Gullet er uten rekkevidde, men vi kan fort ta medalje. Vi skal uansett gi kamp hele veien, lover Tina Algrøy, som scoret to mål mot Medkila.

Målfest

For i går så rødtrøyene ut som et medaljelag da de slaktet Medkila på deres egen hjemmebane. Etter 24 minutter åpnet Hege Hansen scoringsballet da hun noterte seg for sitt tiende mål for sesongen.

Bare seks minutter senere økte midtbanedirigenten Lisa Naalsund ledelsen, før hun også skaffet straffespark kvarteret før pause. Karoline Haugland var iskald fra straffemerket og sørget for at A-B ledet 3-0. Selv om vertene reduserte før pause ved Maria Iversen, var det bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli. Ine Wedaa sørget for 4-1 etter 67 minutter, før Naalsund scoret sitt tredje for dagen da hun elegant satte inn 5-1. Innbytter Tina Algrøy fikk 20 minutter for spisskollega Hege Hansen, og brukte tiden godt. Drøye ti minutter før slutt var det hun som var sist på ballen da det ble 6-1, og på overtid scoret hun igjen og sørget for en fantastisk triumf.

— Dette var utrolig gøy, vi lekte oss til denne seieren, sier Tina Algrøy.

Kampfakta

Medkila - Arna-Bjørnar 1-7 (1-3)

Toppserien kvinner, Harstad stadion.

Tilskuere: 141. Dommer: Birgitta Solberg, Vang FL.

Gult kort: Rosie Malone-Povolny, Medkila.

Mål: 0-1 Hege Hansen (24.), 0-2 Lisa Naalsund (30.), 0-3 Karoline Haugland (30.), 1-3 Marita Iversen (41.), 1-4 Ine Wedaa (67.), 1-5 Lisa Naalsund (70.), 1-6 Tina Algrøy (82.), 1-7 Tina Algrøy (90.).

Arna-Bjørnar (4-4-2): Erin McNulty - Ingird Ryland, CecilieKvamme, Caroline Walde, Vilde Bøe Risa - Amalie Eikeland, Maria Brochmann, Karolina Haugland, Amalie Eikeland - Ine Wedaa, Hege Hansen (Tina Algrøy fra 73.).