Hun får hederen fra nettstedet kvinneidrett.no på grunnlag av innsatsen for Klepps A-lag i Toppserien og Klepps J19-lag, som tok NM-gull.

Hele begrunnelsen:

Klepps Matilde Alsaker Rogde (16) har tatt Toppserien og norsk fotball med storm i 2016. Sammen med den gode J16-generasjonen tok hun gull i åpent nordisk mesterskap i sommer, mens de også hadde full kontroll gjennom første hinder i kvalifiseringen på vei mot J17-EM neste år.

Kantspilleren så vi for første gang i en J15-landskamp på Hamar i 2015 og allerede der så vi at hun var en spiller med stort potensiale. Da hun signerte for Klepp foran årets sesong var vi heller ikke i tvil om at hun kom til å gjøre det bra i debutsesongen sin. Nå har hun også spilt seg til fast plass på A-laget til Klepp og der tror vi at hun blir fremover.

Matilde har også vært veldig delaktig i Klepps J19-lag og deres vei til cupgull, og spesielt den ene scoringen hennes i semifinalen var av det vakre slaget. Hun scoret for øvrig begge målene i 2–0-seieren i semifinalen, før hun scoret det første målet i 3–1-seieren over LSK i cupfinalen. En finale hun også ble kåret til banens beste spiller i. Totalt scoret hun syv av lagets 13 mål da hun tok sitt andre NM-gull. For to år siden tok hun nemlig NM-gull med Forus og Gausel sitt J16-lag da de slo Lyn 2–1 i finalen.