3-0 og full ydmykelse for Brann på Mjøndalen stadion onsdag kveld. Det betyr nedrykk, og tur til Levanger neste år.

Men det er ikke bare ærverdige Brann som må ta turen til Levanger. Også den gamle storklubben Fredrikstad kommer på besøk neste sesong.

— Det blir artig å møte Brann med sin historie. Det er en storklubb av format med helt andre publikumstall enn det vi kan skilte med, sier Holmberg, som helt ærlig mener at Bergenfortjener en klubb i eliteserien.

- Velfortjent

— Men all honnør til Mjøndalen. Seieren var velfortjent, sier Holmberg, som mener Levanger erlillebror i dette selskapet.

— Vi skal spille på våre forutsetninger og utvikle oss videre.

De nye lisenskravene er ikke på plass ennå og Levangers trener er ikke sikker på hvor mange publikummere de får plass til på Moan.

— Men 5000 hadde vært gøy, sier han.

Kjernen: - Triste greier

Kjernenleder Kenneth Kjelsnes innser at flere av hans medlemmer godter seg over tapet til Brann, men selv sier han at han synes det er trist at et tradisjonsrikt lag som Brann rykker ned. Samtidig vil han slett ikke si at det er ufortjent.

— Tabellen lyver ikke. Brann har vært så elendig som de har vært. 30 kamper har vist det. Og Møndalen fortjener å rykke opp.

— Det er ikke noe sunnhetstegn for norsk fotball at en av våre største byer mister sitt eliteserielag, fortsetter han.

- Ser du for deg et Mjøndalen som nå finner tilbake til sin storhetstid?

— Nei, jeg ser ikke for meg Mjøndalen som et lag som blir stabile i eliteserien. Det kan jo være at de overrasker og får en god sesong, men det ermer naturlig at Brann rykker opp igjen, sier Kjelsnes.

- Hvordan ser Kjernen på Mjøndalen som motstander for RBK?

— Vi ser på Mjøndalen som et lag som RBK skal slå, hjemme som borte.

Helland: - Ingen festforestilling

RBK-spiller Pål André Helland, hadde følgende umiddelbare kommentar etter at Brann-tapet var et faktum onsdag.

— Det var kjedelig, fordi Brann stadion er en artig stadion å spille kamp på. Men det er ingen tvil om at de fortjener å rykke ned - man får ofte som man fortjener i fotball.

Helland fulgte kampen på tv i kveld, og har følgende oppsummering:

— Det var ingen festforestilling. Jeg satt og håpet på at Mjøndalen skulle vinne, det blir gjerne til at man holder med David fremfor Goliat. Nå blir det en tur til Mjøndalen neste år, og det blir litt kjedeligere enn å spille på Brann stadion, sier RBK-spilleren.