Føniksklubben AFC Wimbledons fremmarsj fortsetter. Nå er klubben i ferd med å etablere seg i ligaen igjen. Samtidig har klubben inne søknad til lokale myndigheter om å få bygge ny stadion der de virkelig hører hjemme, i Plough Lane ved Wimbledon Park.

Den opprinnelige klubben, Wimbledon FC, flyttet fra Plough Lane i 1991. Siden den gang har klubbens supportere sunget «Show me the way to Plough Lane» og lengtet hjem. Da klubben deres ble tatt fra dem og flyttet til Milton Keynes, stiftet supporterne en ny. De leide seg inn hos naboen Kingstonian på Kingsmeadow, en bane AFC Wimbledon senere kjøpte.

Bekrefter interesse

Dersom AFC Wimbledon får lov til å bygge ny hjemmebane i Plough Lane, er Kingsmeadow til salgs. Nå kommer det frem at kjøperen kan bli en klubb de fleste wimbledonians har et anstrengt forhold til, Chelsea. Det bekrefter supporterinitiativet som eier AFC Wimbledon, The Dons Trust, i en pressemelding:

«The Dons Trust, eiere av AFC Wimbledon, kan bekrefte at klubben har vært i samtaler med en rekke interessenter, inkludert Chelsea Football Club, om Kingsmeadows fremtid, dersom vår flytting til en ny stadion i Wimbledon skulle bli godkjent av Merton kommunestyre.»

De understreker at leietaker Kingstonian, som fremdeles spiller på banen, blir holdt løpende orientert.

Et eventuelt salg av Kingsmeadow må godkjennes av Dons Trust sine medlemmer, i praksis klubbens supportere.

Bane for damene

Engelske medier skriver at Chelsea ser på Kingsmeadow som en fremtidig fast hjemmebane for klubbens fremadstormende damelag, i tillegg til reservelaget og noen aldersbestemte lag.

Kingsmeadow ble åpnet så sent som i 1989 og er blant ligaens minste hjemmebaner med sin kapasitet på 4850, hvorav 2265 er sitteplasser.

Banen ligger i Kingston-upon-Thames, like utenfor London.

Wimbledons foreslåtte nye hjemmebane, i klubbens hjemkommune, skal huse 12.000 tilskuere, med en mulig kapasitetsøkning til 22.000. Området, hvor den berømte hundeveddeløpsbanen i dag ligger, skal også utvikles med butikker og boliger.

  • Planene er presentert i detalj her!