NEST-SOTRA — BRYNE 2-0

Bryne var merkelig tamme helt fra avspark, og i løpet av de første 45 minuttene skapte ikke laget en eneste målsjanse. Det gjorde derimot hjemmelaget, som scoret sitt første mål i kampen drygt halvveis ut i omgangen.

— Vi visste hva som ville vente oss her oppe med et lag som desperat jaktet poeng for å komme seg litt opp av bunnstriden. Da er det så skuffende at vi ikke klarer å by dem på noe, sier Bryne-trener Gaute Larsen.

Den siste uken har slett ikke vært oppløftende for jærlaget, tap mot Sogndal (1-3) mandag, bare 0-0 hjemme mot Strømmen torsdag, før den tøffe uken ble avsluttet med 0-2-tap mot Nest-Sotra.

Spiller ikke med hjertet

— Det var jo slett ikke den uken vi så for oss før dette. Akkurat nå er det mange andre lag som spiller med hjertet utenpå drakten, men dessverre så gjør ikke vi det for tiden, understreker han.

Han får støtte fra midtstopper Marius Lode på akkurat den påstanden. Heller ikke han var helt fornøyd med det spillerne viste i gårsdagens kamp.

— Det er lett å skylde på at Nest-Sotra-spillerne ville mer enn oss i denne kampen, men det holder rett og slett ikke mål på dette nivået. Vi må være mye mer på hugget enn det vi var i denne kampen, mener han.

Valgte å legge om

Etter å ha kommet bakpå før pause, valgte trener Gaute Larsen å legge om med bare tre forsvarsspillere etter pause, noe som også førte til at Bryne fikk et mye bedre trykk framover på banen. Men uten at det førte til at laget klarte å spille seg fram til noen målsjanser. Mot spillets gang var det derfor ikke så overraskende at hjemmelaget klarte å sette en ball til i nettet på en av sine gode muligheter.

— Vi ble rett og slett alt for unøyaktige foran motstanderens mål, og den siste pasningen var som regel alt for dårlig. Det er ikke lett å vinne en fotballkamp når vi ikke skaper mer enn det vi gjorde i denne kampen, understreker Larsen.

Han er ganske klar på at spillerne nå må skjønne alvoret om det skal kunne kapres poeng i de neste kampene.

Trenden må snus raskt

— Å opptre sånn halvhjertet er bare ikke godt nok. Nå må vi bruke denne uken maksimalt fram til kampen mot Åsane neste søndag. Denne negative trenden må snus så raskt som mulig, forklarer han.

Marius Lode mener også at det skal bli godt med en uke uten kamper, men han er også klar på at noe drastisk må gjøres om ikke høsten skal bli helsvart for Bryne.

— Vi har kun vunnet en seier etter ferien, og det er ikke slik vi ønsker å framstå. Nå må vi spillere virkelig ta oss sammen og brette opp ermene skikkeli, vi blir alt for fort stresset i kampene for tiden. Det er flaut det vi holder på med akkurat nå, det har jeg ingen problem med å erkjenne, understreker midtstopperen som gjorde en brukbar kamp i går.