LANGNESVEIEN : Mandag 26. oktober ble Antonsen og samboer Tina Gjøvik foreldre for første gang til lille Nellie.

Den påfølgende søndagen 1. november var venstrebacken fra Storsteinnes sentral da TIL vant 3–1 hjemme mot Bodø/Glimt i «Slaget om Nord-Norge» og berget plassen i eliteserien.

Tradisjonen tro kåret TILs supporterklubb Isberget «Årets Isbjørn», en pris som også gikk til Antonsen.

– Det har vært den mest spesielle uken i mitt liv, ingen tvil om det, sier Kent-Are Antonsen til iTromsø.

iTromsø møter han og samboer Tina Gjøvik med datteren Nellie på fanget, hjemme i parets leilighet tirsdag formiddag, vel en uke etter fødselen.

– Det var veldig spesielt å skifte bleie like før man skulle dra å spille kamp. Det er to helt forskjellige verdener, men jeg er utrolig stolt over den siste uken med alt som har skjedd. Det har vært en fantastisk opptur, med to ting som var så fantastisk, men så helt forskjellig, sier Antonsen.

Både han og Tina Gjøvik er glad Nellie kom til verden på en mandag.

– Jeg er veldig glad Kent-Are fikk være med på begge deler, sier Tina Gjøvik.

Tirsdag brukte han til å gjøre utbedringer på en gammel tatovering av en viking som holder et kors, til minne om hans avdøde bestemor Aud Liv Bjellmo.

– Jeg var veldig glad i henne og hun betydde veldig mye for og gikk bort så altfor tidlig.

Under vikingen er en gammel klokke, som nå også skal oppjusteres.

– Jeg skal sette viserne til 17.50, det tidspunktet da Nellie ble født, forteller 20-åringen.

– På hylla

V

Kent-Are Antonsen mot Sandefjord. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

enstrebacken som har spilt 26 av 29 kamper fra start, gleder seg også over prisen fra supporterne.

– Det er artig at folk har stemt på meg og «Isbjørnen» skal få en plass på hylla. jeg liker å spille for supporterne, spesielt de som er på Alfheim, og det betyr mye. Samtidig ville jeg ikke blitt sur om noen andre på laget hadde fått den, sier Antonsen.

For det gode samholdet mener Antonsen nettopp er det som gjorde at de berget plassen til slutt.

– Det har vært et utrolig tungt år og jeg merket hvor kjærkomment det var når vi endelig berget plassen. Det har vært mye blest rundt klubben og mye styr både sportslig og usportslig i hele år spesielt med sparkingen av Steinar, men i alt dette har vi i spillergruppa stått sammen og det tror jeg har vært viktig, sier Antonsen.

Han håper også klubben har lært noe av året som har gått.

– Det ble veldig mye oppstyr i sommer og det kom litt av en storm rundt klubben. Det som har skjedd har skjedd og jeg håper ikke det blir like mye oppstyr, hvis noe lignende skulle skjer igjen, sier 20-åringen.

I kontraktssamtaler

Nå ser Antonsen fram til en ny sesong i TIL-drakten.

– Forhåpentligvis kan vi gjøre det enda bedre til neste år, sier Antonsen, som har kontrakt ut 2016. – Vi har ikke diskutert ny kontrakt ennå, men det kommer sikkert etter hvert. Jeg har hatt mer enn nok å gjøre med å holde fokus på å berge plassen og med ungen på tur, men jeg regner med vi snart setter oss ned sammen. Jeg skal uansett være her ett år til og så får vi se. Jeg er i hvert fall åpent for alt, sier Antonsen.

Som så mange andre drømmer han om en dag å spille ute i en europeisk storklubb, men vil veldig gjerne oppnå noe i TIL.

– Per dags dato kunne jeg ikke tenkt meg å spille for noen andre klubber i Norge. Det hadde vært helt fantastisk å vinne noe med TIL, sier Antonsen.

Som ser fram til en lang fotballkarriere.

– Det er helt klart en ny hverdag nå, men Tina er klar på at jeg skal satse på fotballen de neste 10–15 årene.

Og han har full støtte på hjemmebane.

– Han er pappa og kjæreste uansett. Det er ikke mange forunt å ha den jobben han har. Vi vanlige folk med vanlige jobber kan alltids få jobb, så han har full støtte fra oss på hjemmebane, sier Gjøvik.