20-åringen var i brudd hele etappen, og man trodde lenge at hovedfeltet ville ta igjen utbryterne.

Det skjedde ikke, og da det nærmet seg målgang, var det kun spanske Lluis Guillermo Mas Bonet og Pedersen igjen foran.

Spanjolen støtet først, og Caja Rural-rytteren så ut til å sikre seg etappeseieren, men Pedersen gikk ned i kjelleren. Stölting-rytteren kom seg opp på hjulet til Mas Bonet igjen og vant spurten. Det skilte 35 sekunder ned til hovedfeltet.

LES OGSÅ:

Holst Enger best

Sondre Holst Enger ble nummer tre etter at han vant spurten i hovedfeltet foran sammenlagtsleder Pieter Weening.

— Det var en skikkelig syrefest. Dette var tungt, og det er kjipt at vi ikke tok igjen de foran. Jeg følte meg bra opp den siste bakken. Det er typisk, sa Holst Enger til TV 2 etter målgang.

IAM-rytteren, som sykler for det norske landslaget i rittet, ligger på annenplass i sammendraget. Han er 45 sekunder bak Weening.

Hagen sliter

Edvald Boasson Hagen hadde ikke fått det til å stemme i Tour of Norway på de to første etappene, og heller ikke på den tredje etappe ble det klaff for Dimension-syklisten.

29-åringen hadde lite sprut i beina da hovedfeltet kjempet om sekundene på slutten av etappen.

Odd Christian Eiking forsøkte å holde følge med Holst Enger, men klarte det ikke. Han var irritert over at feltet feilvurderte avstanden til bruddet.

— Bruddet fikk litt for stor luke. Det så ut til at de var på limit om vi kunne klare å hente de eller ikke. Men jeg merket at de akkurat ikke gikk for fort nok på de siste milene, sa Eiking. (©NTB)