Et jordskjelv med styrken 7,5 har rammet det nordøstlige Afghanistan. Skjelvet rystet også deler av India, og i Pakistan er det meldt om fire omkomne.

Episenteret ligger i Jarm, 250 kilometer unna Kabul, i et avsidesliggende område i Afghanistan i fjellkjeden Hindu Kush, men opplevdes også skremmende for John Arne Riise som lå og sov i New Delhi.

Våknet av at sengen beveget seg

– Hotellet ble evakuert. Jordskjelv. Jeg har aldri løpt så fort før. Jeg våknet av at senga beveget seg. Jeg løp fra 12. etasje. Dette var skummelt, skriver John Arne Riise på sin Facebook-side.

Mannen med flest landskamper for det norske fotballandslaget,flyttet i september til India og hovedstaden New Delhi. Der skal han spille for fotballaget Delhi Dynamos i Indian Super League.

– Jeg har opplevd mye i livet. I dag opplevde jeg for første gang å være skikkelig livredd da jeg løp ned trappene under jordskjelvet, fortsetter Delhi Dynamos-spilleren.

Riise har også delt litt av opplevelse med sine følgere på Snapchat. 35-åringen tok opp mobiltelefonen og filmet etter at gjestene på hotellet hans hadde blitt evakuert.

– Jeg fryktet det verste

– Scary, scary shit, skriver nordmannen.

– Jeg var sikker på at nå skjer det man bare ser på film. Jeg fryktet det verste, mens jeg stormet ned trappene. Jeg skulle ned og ut fortere enn fortest. Jeg var veldig redd – det har jeg ingen problemer med å innrømme. Dette var skremmende, sier Riise til VG.

Skadeomfanget etter jordskjelvet er høyst uavklart. Foreløpig er minst 30 mennesker bekreftet omkommet. Følg utviklingen hos Aftenposten her.

For drøyt ti år siden ble Pakistan rammet av et jordskjelv med en styrke på 7,6. 75.000 mennesker omkom.