Per Joar Hansen har ikke hatt gode resultater siden han tok over som RBK-trener. (Foto: Christer Stensås)

Rosenborg-miljøet nekter å la seg stresse etter en av de dårligste periodene i klubbens historie.

Foran hjemmemøtet mot Esbjerg i Royal League lørdag, har trønderne tapt 14 av sine siste 22 kamper. Etter nyttår har forrige sesongs seriemester én seier og fire tap mot reelle motstandere. Hovedtrener Per Joar Hansen har dermed fått en dårligere start enn sine forgjengere på Lerkendal.

— Jeg tror Per Joar er mer bekymret enn det han gir uttrykk for. Dette er hans første sesong som hovedtrener i klubben. Han har mye å bevise. Derfor er det viktig å få en god start. Spesielt etter en høstsesong med svake resultater og mange baklengsmål, sier fotballekspert Henning Berg.

Viktig bekreftelse

Ola By Rise hadde en litt annen oppkjøring til sesongen i fjor. På grunn av oppgjøret mot Benfica i UEFA-cupen, måtte han legge inn en formtopp på vinteren. Åge Hareide har i ettertid fortalt at han var besatt av å vinne fotballkamper som RBK-sjef. Hvem som stod på andre banehalvdel betydde lite.

— Gjennom å vinne fotballkamper får trenere og spillere en bekreftelse på at det de holder på med fungerer. Den selvtilliten og tryggheten er viktig å ta med seg videre. Men det er fortsatt tidlig. Å avskrive Rosenborg blir helt feil. De har mange gode spillere. Utfordringen er å få dem til å fungere sammen. Det klarte de ikke i fjor, sier Berg til Adressavisen.

Rosenborg har tapt mot Feyenoord, Skeid, Brann og København etter nyttår. Den eneste seieren kom mot Sparta Praha.

— Å tape fotballkamper er aldri positivt. De siste ukene har Rosenborg mye å jobbe med. Det blir feil å bortforklare dette. Da er det bedre å erkjenne at man sliter litt, sier Gøran Sørloth, som likevel har forståelse for at skader og nye spillere har ikke har gitt den perfekte starten på fotballåret for trønderne.

Relasjoner

— Jeg er opptatt av at spillerne må ta skikkelig tak. Spesielt i motgang er det viktig at noen står frem. I tillegg må trenerne prioritere relasjoner mellom spillerne. Det er på dette området Rosenborg har vært best i Europa i mange år, sier Sørloth.

Han tror likevel Per Joar Hansen og Nils Arne Eggen vil sørge for at Rosenborg slår kraftig tilbake etter sesongen i fjor.

— De er på gang, selv om det er et stykke igjen. Jeg la merke til at smilene, krigen og meldingene satt løst på trening. Derfor er jeg ikke bekymret, sier Sørloth.

Erik Hoftun er den som har fått mest kritikk etter årets svake start. Nå mener Henning Berg at Rosenborg bør la midtstopperen stå over enkelte treningskamper.

— Jeg synes synd på Erik. Han er fortsatt en god fotballspiller, men har vært uheldig ved noen anledninger. Han burde ikke spilt samtlige treningskamper, men i stedet fått bygge seg gradvis opp til seriestart. Men jeg forstår at det er vanskelig når alternativene i midten bak har vært ute med skader, sier Berg.