Memphis Depay scoret sitt første mål for Manchester United i 3-1-seieren over San Jose Earthquakes onsdag.

Den nederlandske landslagsspilleren, som ble hentet til Old Trafford for 320 millioner kroner tidligere i sommer, satte inn Uniteds andre mål da mannskapet til Louis van Gaal tok sin andre strake seirer på amerikansk jord.

Juan Mata og Andreas Pereira scoret de to øvrige målene for de røde djevlene, mens Fatai Alashe reduserte for San Jose på Avaya Stadium.

– Første omgang var jeg fornøyd med. Spillerne presterte det vi var blitt enige om i den defensive organiseringen, og de skapte også mange sjanser. Vi scoret to mål, og det gjorde meg fornøyd, sa van Gaal etter kampen.

– Men i andre omgang var vi veldig dårlige. Det ble mange unødvendige balltap. Det eneste høydepunktet var Pereiras mål, tilføyde han.

Frisk start

Tidligere Manchester United-manager Sir Alex Ferguson var blant de 18.000 på tribunen, og skotten fikk se et angrepsvillig United-lag fra start. Allerede etter fire minutter kunne Depay ordnet ledelse, men San Jose-keeper David Bingham vartet opp med en god redning på avslutningen fra skrått hold.

Sekunder etterpå kunne Wayne Rooney åpnet scoringsballet, men spissen fikk aldri en fot på innlegget fra Luke Shaw.

Først etter 32 minutter kom den første scoringen. Ashley Young fant Mata i god posisjon, og den påfølgende avslutningen fra spanjolen endte i nettmaskene ved lengste stolpe.

Fem minutter etterpå snappet Depay, som framsto som Uniteds klart farligste spiss, opp et svakt tilbakespill fra San Jose-forsvarer Jean Baptist Pierazzi. Alene med keeper Bingham gjorde ikke nederlenderen noen feil.

Barcelona neste

Sekunder før pause, etter en nærmest feilfri United-omgang, slo Jan Jose tilbake. Nykommeren Morgan Schneiderlin ble rundlurt på midtbanen av Shea Salinas, og foran mål ventet Fatai Alashe. Han hadde ingen problemer med å lure ballen forbi United-keeper Sam Johnstone.

Akkurat som i kampen mot Club America i Seattle fredag, byttet United-manager Louis van Gaal samtlige ti utespillere i pausen. Andre omgang bød ikke på det helt store finspillet, men unggutten Andreas Pereira fastsatte sluttresultatet til 3-1 med hodet etter et presist innlegg fra Jesse Lingard.

Bastian Schweinsteiger, nyankommet midtbanespiller fra Bayern München, spilte de siste 45 minuttene for United. Etter kampen hadde ikke manager van Gaal mange godord.

– Han var dårlig han også, sa nederlenderen.

United møter Barcelona i sin siste kamp på USA-turneen kommende lørdag. (©NTB)