Foran 20.000 tilskuere i Lanxess Arena i Køln, klarte ikke de tyske hjemmefavorittene å få den oppreisningen de ønsket etter at drømmen om Champions League-finale brast mot ungarske Veszprém lørdag. Mot det polske laget Kielce tapte de 26-28. — Det er selvfølgelig et antiklimaks å spille bronsefinale, men vi gjør det beste vi kan. Vi slet vi med dårlig rytme i angrep gjennom store deler av kampen, og tapte dessverre, oppsummerte sørlendingen.

Han ble sittende på benken gjennom samtlige 60 minutter.

— Det viktigste er å få mange stjernespillere til å fungere sammen, noe vi ikke har klart denne helga, sier Ege.

Han tok like fullt tapet med fatning.

— Jeg angrer på ingen måte på comebacket. Det har vært en fantastisk opplevelse å være her, selv om det selvfølgelig er gøyere å vinne enn tape. Men det skal noe ekstraordinært til, det er mye som står på spill både på banen og ute i kulisene, sier Ege.

Barcelona vant

Seks dager før Barcelonas fotballspillere skal prøve å vinne mesterligafinalen i Berlin, gjorde klubbens håndballspillere det i Köln. Veszprém ble slått 28-23 søndag.

20.000 tilskuere reiste seg og hyllet den spanske klubben som var overlegen både i semifinale (mot polske Kielce lørdag) og finale. Barcelona tok sin åttende mesterligatittel i håndball.

Seieren betyr også at mesterligaen i håndball for menn er vunnet av tyske eller spanske klubber hvert år siden 2004. Nikola Karabatic og Gudjon Sigurdsson ble toppscorere for Barcelona med seks mål hver. Sigurdsson var i finalehelgen for femte gang med sin fjerde klubb og ble endelig mester.

Karabatic ble mesterligavinner for tredje gang med sin tredje klubb (etter Montpellier og Kiel. Han ble kåret til finalehelgens mest verdifulle spiller.

Det var en merkedag også for Sergej Rutenka. Han kom aldri på banen i finalen, men ble den femte spiller som har vunnet mesterligaen i håndball seks ganger.

Trøsten for ungarske Veszprém var at Momir Ilic vant duellen med Barcelona-spiller Kiril Lazarov om å bli turneringens målkonge. Han stoppet på 114 mål, Lazarov på 106.