ÖSTERSUND : Allerede da mennene hadde sin trening mellom klokken 10 og 12 var det nesten umulige skiskytterforhold i Östersund. Utover dagen ble det bare verre.

— Jeg skjønner ikke helt hvorfor de ventet så lenge før de bestemte seg. De hadde værmeldinger som viste at det ikke ville bli noe bedre vær utover dagen, og da kunne de ha bestemt seg for avlysning litt tidligere, sa en frossen og bløt Tora Berger etter at 15 km i verdenscupåpningen i skiskyting ble avlyst i ettermiddag og utsatt til torsdag med start kl. 13.15. ## Helt greit

Alle skjønte tidlig i dag at det ville bli et bingorenn. Og det var da heller ikke noen store protester mot avgjørelsen. Landslagstrener Geir Ole Steinslett var norsk representant i juryen.

— Da vindkastene kom, måtte vi tenke løpernes sikkerhet. Gjenstander kunne blåse ut i løypa og forholdene på standplass var nesten umulige. Men juryen ville gjerne forsøke, sa Steinslett etter at avgjørelsen var tatt.

Bortsett fra den lille irritasjonen over at avgjørelsen kom sent mente Tora Berger det var helt greit at dagens 15 km ble avlyst og utsatt til torsdag.

— Forholdene var ikke egnet for en rettferdig konkurranse. Derfor var det greit at det ikke ble renn i dag. Så får vi bare forberede oss på ny konkurranse i morgen, sa Tora Berger som skulle gå ut med startnummer 12 bare fem-seks minutter etter at rennet ble avlyst.