VAL SENALES (Aftenposten): Langt fra alle forhandlingsmøter om Petter Northugs fremtid på landslaget, trener han som om han stiller til start i første verdenscuprenn. Onsdag dukket han og Team Northug opp på breen i Val Senales.

Vi traff ham i 2900 meters høyde og sakte fart tilpasset alle høydemeter. Som ofte er når han møter mediene, så var det ikke bare pålitelige, fyldige og saklige svar på spørsmål.

Fleip og knapt fakta

Dermed ble samtalen på isbreen omtrent slik:

— Hvor lenge blir dere her?

— Til i morgen.

— Tre, fire uker, justerer trener Stig Rune Kveen.

— Det kan hende vi reiser i morgen også, parerer Petter Northug.

- Hvordan synes du formen er?

— Akkurat nå føles det helt j***g. Det har det egentlig gjort i hele sommer. Det kan ikke gå lett for alle, sier han med dårlig skjult ironi.

— Bare siter meg på alt jeg sier.

MED STØTTEAPPARATET: Petter Northug i trening på breen i Val Senales. Foto: Martin Slottemo Lyngstad

Velkjent i områdetPetter Northug har mange ganger før vært på breen i Val Senales for å samle røde blodlegemer før sesongstart. Men de siste årene har han som kjent reist dit med sitt eget team.

Norske langrennsløpere har reist til denne dalen siden tidlig på 90-tallet. Her sover de på 2000 meters høyde og trener en økt om dagen oppe på breen på 2900 meters høyde. Det har gitt resultater og Northug følger samme opplegg nå som da han var på landslaget. To-tre uker i høyden i slutten av oktober, begynnelsen av desember.

— Ja vi kjører et klassisk opplegg her, sier trener Stig Rune Kveen.

Nordmennene kommer

Northugs team består av ham, trener Kveen, broren Even og et par andre skløpere. I neste uke ruller det norske høydesamlingsregimet. Norges Skiforbund kommer med både senior og rekruttlag , damer og herrer og et svært fylidg støtteapparat. Til sammen er det i overkant av 50 nordmenn som inntar Maso Corto, den lille plassen innerst i dalen som knapt har så mange fast bosatte innbyggere.

Da vil Northug og landslaget trene side om side på breen.