Vennesla: — Det er bare å gratulere Arendal med opprykket, sier Steinar Skeie etter at 16 serierunder er gjennomført i 2. divisjon.

Ti kamper gjenstår av årets sesong, og Arendal leder serien med ni poeng foran både Fram Larvik (som har en hengekamp mandag) og Notodden – Vindbjart følger poenget bak.

— Arendal er bunnsolide. Ni poeng skal det ikke være mulig å vase bort. Det skal de klare. Gratulerer, Arendal, sier midtstopper Christian Follerås, og legger til:

— Det er viktig å legge press på dem. Det er de som leder – de har alt å tape, sier han.

— Holder 1. divisjonsnivå

Venndølene er inne i en god periode, og vunnet åtte av sine siste ti kamper. Men deres start på sesongen gjorde at de tidlig kunne se langt etter et opprykk til 1. divisjon. Med kun fire poeng etter de første seks kampene ble det raskt en stor luke opp til de andre opprykkskandidatene.

— I den formen vi er i nå og når vi er på vårt beste, så holder vi 1. divisjonsnivå, sier Skeie.

Vindbjart tok sitt første poeng da de spilte 2-2 borte mot Moss i 3. serierunde. Lørdag møtte de østfoldingene på Moseidmoen, og vant hele 5-0. — I denne kampen hadde vi sju spillere i startoppstillingen som ikke var tilgjengelig da vi møtte dem i vår, så vi var uheldige med skader tidlig i sesongen, som sier følgende om gjennomføringen lørdag:

— Det var en veldig solid kamp i begge ender av banen. Vi har alltid noe å jobbe med, men på en slik dag skal vi være fornøyd med å score så mange mål og skape flere store muligheter, i tillegg til at vi holder nullen og slipper Moss til svært få muligheter.

Venndølene tok ledelsen allerede i det sjette minuttet. Jesper Jansen ga ballen til Victor Vindfjell som fintet seg forbi to Moss-forsvarere før han dunket ballen i nærmeste hjørne fra sin venstre side.

Valset over Moss

Midtveis i omgangen var det noe fram og tilbake inne i Moss-feltet, før ballen havnet i beina til debutanten Rune Løvland. Han sendte til Preben Skeie som satte bredsiden til. Keeper Thomas Skjelin fikk en hånd på ballen, men ikke nok til å dytte ballen utenfor stolpen.

Samme Skeie var på plass få minutter før pause. Igjen var Rune Løvland nest sist på ballen da han kom seg fri på venstresiden og fikk lagt inn. På bakre stolpe sto Skeie helt umarkert og satte ballen i korthjørnet. Det var Skeies åttende mål for sesongen.

— Jeg føler meg trygg foran mål nå, og jeg skal ha flere. Det er gøy å spille når det løsner, forklarer Preben Skeie.

Etter hvilen fortsatte venndølene som sin berømte «krydderfotball», og valset over kråkene fra Moss. Victor Vindfjell ble spilt fri av Kim Kvaalen, og plasserte denne gang ballen i lengste hjørne bak keeper Skjelin.

Det går sjelden en kamp uten at venndølenes storscorer Øyvind Gausdal tegner seg på scoringslista, og flekkefjæringen bokførte seg med nok en fulltreffer lørdag. Rune Løvland slo inn fra høyre, og som så ofte før sto Gausdal på lengste stolpe og satte ballen i nettet – og fastsatte sluttresultatet til 5-0.