Fredheim Holm ble «overfalt», men bærer ikke nag til LSK-kapteinen

— Jeg har fått slike smeller i disse oppgjørene tidligere, det hører med, sier Daniel Fredheim Holm etter et voldsomt møte med Frode Kippes strake bein.

Publisert: Publisert:

Det ble ampert da Frode Kippe taklet Daniel Fredheim Holm. Her får LSK-kapteinen høre det fra Mohammed Abdellaoue. Foto: DIGITALSPORT

  • Kjetil Flygind
Denne artikkelen er over tre år gammel

ULLEVAAL (Aftenposten): Vålerenga berget plassen med 1–1 mot erkerival Lillestrøm. På Romerike lever nedrykksdramaet i en uke til. Lillestrøm møter Molde til en siste og avgjørende matchball i kampen for tilværelsen.

— Jeg gir litt blaffen i hvordan det går med Lillestrøm så lenge vi har berget plassen selv, sier avtroppende VIF-trener Kjetil Rekdal til Aftenposten etter 90 intense minutter i flomlyset på Ullevaal.

Rekdal, og de 19.038 på tribunen, fikk se Gary Martin sende Lillestrøm i føringen og sende LSK ut av faresonen for direkte nedrykk. Men Vajebah Sakor banket inn 1–1 etter et lekkert langskudd ti minutter før slutt, og sendte Lillestrøm ut i en ny uke med alt annet enn hvilepuls.

Les også

Stemplingen skapte tumulter - nå reagerer Rekdal: - Det er soleklart rødt

Tok fyr umiddelbart

Endelig var det fotballfest i Oslo igjen. For på tribunen tok det fyr allerede før kampen på Ullevaal hadde kommet i gang. Bluss og røykbomber slo an tonen. På banen sørget Frode Kippe for å helle mer bensin på bålet etter snaut 20 minutters spill.

Situasjonen «alle» snakket om etter «hatkampen», var da LSK-bauta og kaptein Frode Kippe kom med strakt bein og sendte Daniel Fredheim Holm ned i liggende. Kippe kom for sent i kamp om ballen, og beinet traff VIF-spilleren i bryst-lyske-lår-regionen. Foten boret seg nedover og satte spor. Det så ikke pent ut, ei heller spesielt godt, og spillerne samlet seg midt på banen for å kjefte, dytte og krangle.

Mener gult var greit

Dommer Dag Vidar Hafsås ventet til koket hadde lagt seg og ga Kippe gult kort. Det samme til Vålerenga-spiss Mohammed «Moa» Abdellaoue, som konfronterte Kippe og velvillig delte sin mening om situasjonen.

— Det burde vært rødt kort på Kippe, sier Rekdal.

— Jeg synes det var greit med gult kort. Men han traff meg bra, sier Fredheim Holm.

— Jeg har fått slike smeller i disse oppgjørene tidligere, det hører med. Jeg har sår nedover hele her, sier VIF-spillerne og peker.

— Men det er slik det skal være, dette. Det var en krig utpå der. Mellom to lag som har slitt litt. Det skal trykkes til. Det var en 50/50-ball. Jeg var ikke helt klar, jeg ventet på at ballen skulle treffe bakken, så kom det et bein.

Ola Bernhus kommenterer:

Les også

«For Lillestrøm kan uavgjort fort bli for dårlig»

Sårt og vondt for Moa

Frode Kippe er enig i at gult kort var riktig.

— Rødt kort hadde vært veldig strengt. Det var en ball som spratt mellom to VIF-spillere, jeg prøvde å få en tå på den. Så kom Daniel mot meg i fart, og traff beinet mitt. Jeg prøvde ikke å dunke det inn i brystet hans. Og jeg tror ikke det var så hardt som det ser ut, sier LSK-kapteinen.

— Alle som kjenner Frode vet at han ikke gjorde dette med vilje, forsvarer LSK-trener Arne Erlandsen.

Moa var i likhet med Fredheim Holm forslått etter kampen.

— Det er slik det føles nå, sårt og vondt. Det ble en krigekamp, det visste vi, tett og intenst. Vi kom tilbake etter å ha ligget under. Det er veldig bra. Vi sikret plassen, som vi har kjempet for i flere måneder. Det er en god følelse. Nå skal vi avslutte mot Viking, og så skal vi se inn mot neste sesong, sier 31-åringen.

Nye hemmeligheter?

Arne Erlandsen vet hva som venter i den kommende uken og i kampen for tilværelsen på søndag.

— Jeg synes vi fremsto som et godt fotballag i dag. Synd vi ikke fikk med oss tre poeng. Men dette er artig, nå kan vi avgjøre vår egen skjebne. Det kunne vi ikke for fem kamper siden.

- Før kampen mot Vålerenga sa du at du hadde noen hemmeligheter. Har du flere på lur før alt skal avgjøres i siste serierunde?

— I så fall får vi dra frem alt vi har og prøve å få mest mulig ut av den kampen mot Molde, sier Erlandsen, som har kontrakt med LSK ut sesongen.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Eliteserien
  2. Vålerenga Fotball
  3. Lillestrøm SK