Neste uke reiser MFKs Fredrik Aursnes og Petter Strand sørover for å spille EM-kvalifiseringskamper mot Sveits (7. oktober) og Kasakhstan (11. oktober) for det norske U21-landslaget.

I den norske troppen finner man kjente spillere som Mohamed Elyounoussi, Veton Berisha og Martin Ødegaard, som alle spiller i utlandet og som alle har vært innom det norske A-landslaget. Aursnes innrømmer at det er inspirerende å spille på lag med utenlandsproffene.

– Det er mange gode spillere på U21-landslaget, så det viser at jeg gjør det brukbart i hverdagen her hjemme. Det er artig å se hvordan man ligger an sammenliknet med de som spiller i utlandet. Man får måle seg litt, sier Aursnes til Rbnett.

(for abonnenter)

Raskt inn på laget

Sunnmøringen kom til Molde før denne sesongen, men brukte kort tid på å spille seg inn på laget. Denne sesongen står 20-åringen med 19 kamper fra start, samt ett innhopp i eliteserien, og er dermed blant spillerne som har spilt fleste kamper for MFK i år.

Den tidligere Hødd-spilleren syns selv at han har taklet overgangen til eliteserien fra 1. divisjon ganske bra.

– Jeg syns jeg har kommet bra inn i laget. Jeg fikk spille ganske kjapt, og jeg syns jeg har vent meg bra til nivået, selv om det ikke har vært en veldig bra sesong for laget sin del. Det har vært en middels sesong for min del også, sier Aursnes som tror både han og laget har mer å gå på.

(for abonnenter)

Gode minner

Søndag er han med når MFK gjester Tromsø på Alfheim stadion. Sist lagene møttes var i første serierunde 13. mars. Da endte det 1-1, etter at Fredrik Aursnes satte inn kampens første mål allerede etter 34 sekunder.

Da Aursnes var Hødd-spiller var det mot nettopp Tromsø at 1. divisjonslaget sensasjonelt vant cupfinalen i 2012. Derfor er det ingen tvil om at Aursnes har gode minner mot laget fra ishavsbyen.

– Ja, jeg har absolutt gode minner mot dem, selv om vi burde vunnet mot dem i den første seriekampen. Men jeg har spilt på Alfheim én gang tidligere, og da tapte vi 0-5. Så jeg har ikke så gode minner derfra. Men vi reiser opp dit for å ta tre poeng, sier Aursnes.