Onsdag måtte Ronny Deila innse at hans Celtic ikke klarte å hamle opp med Henning Bergs Legia Warszawa. Med 2-0-seier i Skottland og 6-1 sammenlagt var det Berg som gikk seirende ut av den norske duellen.

Men han er ikke den eneste norske treneren som kunne smile onsdag. Også Åge Hareides Malmö og Ståle Solbakkens FC København tok seg videre til siste kvalifiseringsrunde i Champions League. Der er Solbakken den av de tre som må se fram mot klart tøffest motstand, selv om alle tre er useedet.

Kan trekke Arsenal

For de siste årene har kvalifiseringen vært delt opp i to forskjellige grener — en for seriemestere, og en for ikke-seriemestere fra nasjonene som har med mer enn ett lag. Hensikten har vært å gi vinnere fra små nasjoner, som de skandinaviske landene, en bedre mulighet til å nå gruppespillet. Hver av de to grenene har fem plasser i gruppespillet, som ellers fylles av 22 lag som har direkteplasser fra sine ligaplasseringer.

Det er også årsaken til at Solbakkens lag har en langt vanskeligere vei inn i gruppespillet. For Danmark har, som følge av sin gode ranking, to plasser i storturneringen. København ble kun nummer to i dansk serie sist sesong, og må derfor møte en annen ikke-vinner.

De fem som er seedet, og derfor de fem alternativene som FC København kan møte, er Arsenal, Porto, Bayer Leverkusen, Napoli og Zenit . Fem lag som vil være klare favoritter mot Solbakkens mannskap.For Berg og Hareide gjelder det trolig å unngå østerriske Salzburg , som har satset hardt de siste årene, og som er det høyest rangerte laget blant serievinnerne. Steuea Bucuresti (Romania), APOEL Nicosia (Kypros), BATE Borisov (Hviterussland) og Ludogorets (Bulgaria) er de fire andre motstanderne for den norske duoen.

Norske lag useedet

Trekningen foregår i Nyon fredag. Da blir det også klart hvem Molde og Rosenborg skal møte i siste kvalifiseringsrunde til europaligaen, om de norske lagene skulle ta seg videre. Også Deilas Celtic er med der.

Trolig blir begge de norske lagene useedet. Rosenborg har en teoretisk mulighet til å bli seedet, men da må svært mange gode lag på overraskende vis ryke ut torsdag. Som useedet kan tøff motstand osm Inter, Tottenham, PSV Eindhoven, Lyon og Villarreal bli siste hinder på veien. Eller Celtic, som er blant de seedede.

Slik blir seedingen i playoff:

Seriemestere

Seedet: Salzburg, Steuea Bucuresti, APOEL Nicosia, BATE Borisov, Ludogorets Razgrad.

Useedet: Maribor, Legia Warszawa, Slovan Bratislava, Malmö, Aalborg.

Ikke-seriemestere

Seedet: Arsenal, Porto, Zenit, Bayer Leverkusen, Napoli.

Useedet: Athletic Bilbao, Lille, FC København, Standard Liege, Besiktas.